• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı
Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü "2017-2018 Açılış Töreni" Anadolu Üniversitesi Akademik Kulüp'te gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü "2017-2018 Açılış Töreni" Anadolu Üniversitesi Akademik Kulüp'te gerçekleştirildi.

Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Aydın Aybar, Anadolu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk ve Spor İşleri Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Öğütveren ile çok sayıda Spor Kulübü mensubu ve sponsorlar yer aldı.

"Bu başarının ekip başarısı olduğunu düşünüyorum"

Törenin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Burada özellikle şehrimizin spor camiasının çok önemli isimleri, kulübümüzün çok değerleri yöneticileri, sporcuları ve Üniversitemizin değerli idarecileri var. Ben bu başarının ekip başarısı olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerin görevi sadece öğrenci yetiştirmek, bilimsel ve akademik faaliyet yapmak değil. Üniversitelerin çok temel görevlerinden biri de spora, sanata hizmet etmek ve yetiştirdikleri öğrencilerin mesleki ve akademik beceriler kazanmalarının yanında onları sanatsal ve sportif alanlarda da yetiştirmektir. Biz üniversite olarak kurulduğumuzdan bu yana spor ve sporcuya çok önem veren bir üniversiteyiz. Bu da zaten spor kulübümüzün geçmişinden belli. Sadece spor kulübü değil fakültelerimiz veya yüksekokullarımız bünyesinde de tüm yıla yaydığımız sportif etkinliklerle de sporu gerçekten Üniversitemiz özümsemiş durumda" şeklinde konuştu..

"Tüm öğrencilerimize bir spor dalıyla ilgilenmelerini öğütlüyoruz"

Sporcuların başarılarından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Rektör Gündoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ben öğrencilerimizin, sporcularımızın başarılarıyla gurur duyduğumu her mecrada ifade ediyorum ama tabi ki başarı sadece sporda elde edilen madalya ve kupalarla olmuyor. Başarı aslında Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ama aynı zamanda ahlaklı sporcu ile oluyor. Dolayısıyla üniversite spor oyunlarını da spor kulübümüzün faaliyetlerini de her zaman izliyorum ve gerçekten Anadolu Üniversitesi kimliğini taşıyan sporcularımız her zaman çok güçlü, sportif olmalarının yanında özellikle ahlaki değerlere sahip olmalarının da diğer kurumlardan bir farklılık yarattığını memnuniyetle söylüyorum. Bu beni aslında öğrencilerimiz ve sporcularımızın elde etmiş olduğu sportif başarılardan daha fazla memnun ediyor. Her şeyden önce biz üniversite olarak sporun; centilmenlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve takım ruhunu geliştirmesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm öğrencilerimize bir spor dalıyla ilgilenmelerini öğütlüyoruz. Öğrencilerimizin sadece üniversitede bulundukları fakültede ya da yüksekokulda eğitim-öğretim almaları değil, bir sanat alanında kendilerini yetiştirmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz."

"Başarının pay sahipleri sponsorlardır"

"İnşallah bundan sonrada üniversite olarak hem kulübümüze hem fakültelerdeki öğrencilerimize spora yönelik her türlü katkıyı vermeyi devam edeceğiz" diyen Prof. Dr. Gündoğan, " Biz üniversite yönetimi olarak bunun arkasındayız ama sadece bizim gücümüzle olmuyor. Üniversitemizdeki idari personelin, genel sekreterliğimizden, daire başkanlarımıza, rektör yardımcılarımıza varana kadar tüm arkadaşlarımız özellikle kulüp ve sportif faaliyetler ile ilgileniyorlar. Onlara ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sponsorların spor kulübümüze ciddi katkıları var, ortada bir başarı var ise bu başarının pay sahipleri sponsorlardır. Eskişehir spor basınına da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sportif etkinlikleri çok güzel duyuruyorlar ve bizi de bu anlamda cesaretlendirip, motive ediyorlar. İnşallah önümüzdeki sezonda daha önceki sezonlarımız gibi başarılı, huzurlu her şeyden önce sağlıklı bir sezon olur. Ben bütün sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Yeni sezonun hayırlı uğurlu olması dileklerimle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" sözleriyle konuşmasını noktaladı. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'a ayrıca Spor Kulübüne katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

"Üniversitemizde daha çok öğrencimizi oynatmaya çalışıyoruz"

Anadolu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Spor İşleri Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Öğütveren ise, sportif anlamda Anadolu Üniversitesi'nde son 3 yıllık süreçte yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. 2014 yılında göreve geldiklerinde sporcu sayılarının 439 olduğunu ve bu sayının bugün itibarıyla 848'e ulaştığına dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Özellikle futbolda sporcu ve antrenör arkadaşlarımız çok büyük çalışmalar gerçekleştirdiler. Daha önce sadece U18-U19 gibi takımlarda katıldığımız yerlere artık U11'den başlayarak tam bir sporcu ordusu kurduk. Bunun da meyvelerini gördük ve geçen sene Bal Ligi'ne çıktık ve bu sene de Üniversitemizi orada temsil ediyoruz. Aynı şekilde hentbol bayan takımımız, güzel bir altyapı çalışması yapıp Birinci Lig'den Süper Lig'e çıktı. Voleybol takımımızla da iyi bir altyapı çalışması yaparak gelecek iki-üç nesli kurtardık. Bununla birlikte diğer branşlarımızda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle basketbolda Eskişehir Basket'e yardımcı olmak için, derece yapan altyapılarımızın büyük bir çoğunluğunu onlara devrettik. Burada şehir ve üniversite iş birliği içerisinde genç kaynaklara ulaşmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde daha çok öğrencimizi oynatmaya çalışıyoruz ama bazı zorunluluklar nedeniyle dışarıdan da transfer yapmak durumunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularını temsilen Akdeniz Oyunları 3'üncüsü millî yüzücü Cansu Şenyüz ve Balkan Şampiyonu millî badmintoncu Azra Kurutan tarafından Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'a çiçek takdim edildi. Spor Kulübüne sponsorluk yapan Ümit Hastaneleri ve Kanal 26 ailesine ise Rektör Gündoğan'ın plaket takdiminin ardından tören sona erdi.

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017-2018 sezonunu açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim