• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Anadolu Üniversitesi akademik girişimcileri desteklemeyi sürdürüyor

Anadolu Üniversitesi akademik girişimcileri desteklemeyi sürdürüyor
Türkiye'deki 23 uygulayıcı kuruluştan biri olan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO (Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi) ANAÇ...

Türkiye'deki 23 uygulayıcı kuruluştan biri olan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO (Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi) ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nin düzenlediği BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı'nda bulunmaya hak kazanan ve ANAÇ'ın eğitim ile mentörlük hizmetlerinden yararlanan 12 girişimcinden 11'i, 150 bin TL değerinde sermaye desteği almaya hak kazandı.

ARİNKOM TTO ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi eski Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Tamer Savaş, "İnsansız Hava Araçları Sistemleri İçin Özgün ve Modüler Uçuş Test ve Eğitim Simülatörleri" başlıklı projesiyle "TÜBİTAK BİGG-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı" kapsamında TÜBİTAK'tan sermaye desteği almaya hak kazanan 11 girişimciden biri olma başarısı gösterdi. Öğr. Gör. Tamer Savaş'a başarısından dolayı ayrıca ARİNKOM TTO tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan imzalı teşekkür belgesi takdim edildi.

"Tüm İHA sistemleri için uçuş test ve eğitim simülatörü geliştirmeyi planlıyoruz"

"İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri İçin Özgün ve Modüler Uçuş Test ve Eğitim Simülatörleri" isimli projenin yazılım tabanlı bir proje olduğunu belirten Öğr. Gör. Tamer Savaş, projesine ilişkin olarak "İHA sistemlerinin, havacılık ve savunma sektörleri açısından çok önemli ve popüler olduğunu görüyoruz. Hatta gelecekte bu durumun daha da artacağını tahmin ediyoruz. İHA sistemlerinin boyutlarının küçülmesi ve uçuş sürelerinin artmasıyla birlikte uçuş operasyonları yerine kullanılması, ekipmanların küçülmesine ve maliyetlerin artmasına neden oldu. Yaşanan bu gelişmeler aynı zamanda uçuş sürecinden önceki test ve analizler ile bunların yapılabileceği platform ve simülatörlerin gerekliliğini de beraberinde getirdi. Biz de bu ihtiyaçlar doğrultusunda İHA sistemlerinin performans test ve analizlerinin yapılabileceği bir platform geliştirmek amacıyla bu projeyi tasarladık. Bu kapsamda döner ve sabit kanatlı tüm İHA sistemlerine yönelik uçuş testlerinin ve eğitim simülatörünün geliştirilmesini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ARİNKOM TTO'nun önemli destekleri oldu"

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nin projenin gerçekleştirilmesinde çok büyük katkısı olduğunu aktaran Öğr. Gör. Savaş, "Akademik hayatta çok çeşitli projelerimiz oluyor ancak bir şirket kurarak proje yürütmek gerçekten bambaşka bir durum. ARİNKOM TTO, Anadolu Üniversitesinin öğretim elemanlarına sağladığı avantajların başında geliyor. ARİNKOM TTO, şirketimizi kurmadan önce; sisteme nasıl başlanılması, neler yapılması, hangi yolların izleneceği ve nelerle karşılaşılabileceği gibi konularda bizlere mentörlük, seminer ve eğitim olanaklarını sunarak destek verdiler. Bu yönlendirmelerin bizlere sadece teorik anlamda değil, pratik olarak da önemli katkıları oldu. TÜBİTAK BİGG-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği ve ARİNKOM TTO'nun desteği olmasaydı belki de şirket kurarak bu tür projeleri gerçekleştiremezdik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim