• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı
Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), organize perakende sektörünün tüm aktörlerini Sanko Park'ta "Anadolu Sohbetleri" toplantısıyla...

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), organize perakende sektörünün tüm aktörlerini Sanko Park'ta "Anadolu Sohbetleri" toplantısıyla bir araya getirdi.

Ekonomist, Prof. Dr. Deniz Gökçe'nin "Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor" konulu sunumu ve moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, Gıda Perakendecileri Derneği, (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ve Migros CEO'su Özgür Tort, sektörlerine ilişkin bilgi verdi. Toplantıya, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu ile sektör temsilcileri katıldı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, sektörün, 14 milyar doları yabancı olmak üzere toplam 52 milyarlık dolarlık yatırım hacmine ulaştığını belirterek, "Türkiye genelinde 358 AVM'de400 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'de 105 milyon metrekare kiralanabilir alana sahibiz" dedi. En çok AVM'ninİstanbul ve Ankara'da bulunduğunu anımsatan Belgü, 2015 yılında 18 AVM açıldığını ifade ederek, "2016 yılında 40 AVM daha açılacak. 2 yıl önce 60 milyar TL hedef koyduk aştık, geçen yıl 75 milyar TL hedef koyduk aştık. Bu yıl ise 95 milyarı aşıyoruz. Sektörümüzün her yıl yüzde 20-25 büyümesi söz konusu. Bazı İllerimizde AVM yok ama 5 yıla kadar AVM olmayan İl kalmayacak. Hatta ilçelerde bile açılıyoruz" diye konuştu. Gıda Perakendecileri Derneği, (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise ciddi bir kamu işi yaptıklarını, sektörün her gün 15-16 milyon insana hizmet verdiğini bildirdi. Özdemir, derneğe üye 290 bin çalışanları bulunduğunu, ortalama 29 bin noktada hizmet sunduklarını ve yıllık 100 milyar TL ciro gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Gaziantep'i İstanbul'dan alkışladığını belirten TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer de, Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınmasının çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çekti. Demirer, "Gaziantep'i tebrik ediyoruz ve alkışlıyoruz. Gastronomi yılın 12 ayıdır. Dünyada yıllık ev dışı gastronomi büyüklüğü Türkiye'de 20 milyar dolar, Avrupa'da 70 milyar dolar, ABD'de ise 700 milyar dolardır.Turizm gelirinin yüzde 75-80'ni gastronomiden gelir. Gastronomiye meraklı olan turizme de meraklı olur. Gaziantep'te turizm de kültür de var. Sektörümüzü daha ileri noktalara taşımalıyız" diye konuştu.

Migros CEO'su Özgür Tort ise şehirleşmenin tüketim ihtiyacını da beraberinde getirdiğini, şehirleşme ile gıda ve yaşamın iç içe olduğunun altını çizerek, "Hizmet sektöründe yer alınca en iyisini yapmak gerekiyor. Hizmet sektöründe yapılacak çok iş var" ifadelerini kullandı.

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

“Anadolu Sohbetleri” Sanko Park’ta Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim