• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

“Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı” Yarışmasının Üçüncüsü Düzenlendi

“Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı” Yarışmasının Üçüncüsü Düzenlendi
Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından yöresel yemeklerin tanıtılması için düzenlenen "Anadolu Selçuklu...

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından yöresel yemeklerin tanıtılması için düzenlenen "Anadolu Selçuklu ve Konya Mutfağı" adlı yarışmanın üçüncüsü gerçekleştirildi.

Konya Mutfağı ve Suriyeli ailelerin katılımı için Suriye Mutfağı adı altında iki kategori daha eklenen yarışmaya ilgi hayli fazla oldu. 120 katılımcı alanında uzman jüri üyeleri karşısında dereceye girebilmek için ter döktü. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya yarışmanın Suriye ve Konya mutfağının yanında ana yemek, hamur işi ve tatlı olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirildiğini söyledi ve emeği geçenler ile destek verenlere teşekkür etti.

Yarışmanın bu yıl önemli bir farklılık gösterdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, Suriye mutfağını tanıtmak üzere açılan yeni kategorinin farklı kültürleri tanıtmaya hizmet edeceğini belirtti. Konya mutfağının; Selçuklu, Anadolu kültürü ile bezenmiş derin kökleri ile dünyada tanınır hale geldiğini ifade eden Şeker, bu yarışmanın unutulmaya yüz tutmuş yemekleri yeniden hatırlatması açısından ayrı bir değerinin bulunduğunu kaydetti. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için hızlı yemek kültürünü bırakıp özümüze dönmemiz gerektiğini vurgulayan Şeker, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın bu anlamda ciddi katkılar sağlayacağına dikkat çekti. Konuşmaların ardından jüri üyelerine ve yarışmaya katkıda bulunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi ve sırasıyla dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

TORUNLARININ ISRARINI KIRAMADI YARIŞMADA DERECE ALDI

Yarışmacılardan 75 yaşındaki Hediye Kılıç yarışmaya tatlı kategorisinde katıldı. Torunlarının ısrarı üzerine yarışmaya katıldığını ve Konya'nın olmazsa olmazı zerde tatlısını hazırladığını belirten Kılıç, "Burada çok güzel bir gün geçirdim. Yarışmada derece almış olmaktan dolayı da büyük mutluluk duydum. Ömrüm olursa seneye de katılmayı düşünüyorum" dedi.

Suriyelilerin bu yıl yarışmaya ayrı bir değer kattığını söyleyen Jüri Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehabettin Kırdar da, Suriye masasına ilginin hayli fazla olduğunu ve katılımcıların da tattıkları yemekleri beğendiğini kaydetti.

Yarışmada dereceye girenler şöyle: "Tatlı kategorisinde kayısı tatlısı ile Rahime Tosun birinci, zerde ile Hediye Kılıç ikinci, kenevir helvası ile Zeynep Berna Su üçüncü oldu. Hamur işleri kategorisinde nişastalı börek ile Emine Yüce birinci, tandır böreği ile Hatice Büyükşen ikinci, çarşaf böreği ile Müşerref Büyükavcı üçüncü oldu. Ana yemeklerde lahana sarması ile Çiğdem Kaman birinci, ekmek üstü ile Rahşan Dikici ikinci, kuzu göbeği mantar dolması ile Hatice Yıldız üçüncü oldu. Konya mutfağı kategorisinde Erdinç Ünlüer et tiridi ile birinciliği, Fadime Doğaner etli kuru kayısı yahni ile ikinciliği, Ayşe Elikol keşkek ile üçüncülüğü hak etti. Jüri özel ödülünü ise ıspanaklı tavuk dolması yemeği ile Emin Topal'a verdi. Suriye Mutfağında ise toplu olarak yemek hazırlayan katılımcıların yemekleri arasından fırında patates birinci, tebellü ikinci, sarma üçüncü olarak ilan edildi.

“Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı” Yarışmasının Üçüncüsü Düzenlendi

“Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı” Yarışmasının Üçüncüsü Düzenlendi

“Anadolu Selçuklu Ve Konya Mutfağı” Yarışmasının Üçüncüsü Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim