• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler
Memleket hasretinin bile sanal aleme kaymasına kızan iki fotoğraf sanatçısı, Anadolu'nun dört bir yanından özel teknikle çektikleri fotoğrafları Uzun...

Memleket hasretinin bile sanal aleme kaymasına kızan iki fotoğraf sanatçısı, Anadolu'nun dört bir yanından özel teknikle çektikleri fotoğrafları Uzun İnce Anadolu" isimli panoramik sergide ölümsüzleştirdi.

Türkiye'nin hemen her bölgesinden en önemli doğal güzelliklerin özel teknikle çekilerek oluşturulan panoramik fotoğraf sergisi Bursa'da açıldı. Ördekli Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulan sergi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.

Doğu Karadeniz yaylaları, İç Anadolu'nun uçsuz bucaksız bozkırları ve Doğu Anadolu'nun doğal manzaraları ile Marmara'nın denizle iç içe geçmiş saklı güzellikleri sergide buluştu.

Bursa'nın genel görüntüsü yanında, Uludağ krater gölleri, Kapadokya'dan, Ağrı Dağı ve Çamlıheşmiş'e kadar ülkenin dört bir yanından çekilen yüzlerce fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulan 40 ayrı manzarayı sergileyen fotoğraf sanatçıları Arif Miletli ve Ahmet Çetintaş ilgiden memnun.

MEMLEKET HASRETİNİ SANALDAN GÖRSELE DÖKTÜK

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi de olan fotoğraf sanatçısı Arif Miletli, Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (EFİAP) unvanlı iki sanatçı olarak gezdiğimiz Anadolu'dan çektikleri fotoğraflardan Uzun İnce Anadolu panoramik fotoğraf sergisini açtıklarını belirterek, "Burada Karadeniz'in yeşilliklerinde, İç Anadolu'nun bozkırlarından Kapadokya'nın şaheserlerini özel bir teknikle yan yana çektiğimiz birkaç kareden oluşan fotoğrafları özel teknikle baskı üzerine panoramik fotoğraf sergisini açtık." dedi.

Yaklaşık 15 yıldır fotoğraf sanatıyla uğraştığını anlatan Arif Miletli, "Özlem dolu insanları kendi memleketlerine götürebiliyorsak ne mutlu bize. Burada Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Marmara gibi hemen bütün bölgelerden fotoğraflar var. Son zamanlarda insanlarımızın yeşilliğe, doğaya karşı ilgisi artıyor. Bizde arkadaşımla karar verdik ve gezdiğimiz yerlerden fotoğraf sergisi açmak istedik. Ayrıca panoramadan yola çıkarak ismini de Uzun İnce Anadolu panoramik fotoğraf sergisi koyduk." şeklinde konuştu.

Sergide 20'şer olmak üzere toplam 40 eserin bulunduğunu anlatan Arif Miletli, sergi fikrinin nasıl oluştuğunu ise şöyle anlattı: "Son yıllarda sanal alemde fotoğraflarımız yayınlanmaya başlandı ve bu açıkçası bize biraz ters geldi. Ben istiyorum ki fotoğraflarımızı böyle sanal alemden çıkarıp, gösteriye veya sergiye açmak ve insanların daha çok özlem giderebilecekleri bir şekle çıkarmak."

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Anadolu hasretini sanaldan görsele döktüler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim