• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Anadolu Efes'ten açıklama geldi

Anadolu Efes'ten açıklama geldi
Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ile Türkiye Ligi final serisinin ikinci maçından sonra yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada maçın baş hakemi Emin Moğulkoç'un maç sonrasında sergilediği tavra dikkat çekildi.

İşte Anadolu Efes Spor Kulübü'nden yapılan açıklama...


''11 Haziran 2015, Perşembe günü oynanan Türkiye Ligi final serisinin ikinci maçı  Anadolu Efes – Karşıyaka müsabakası sonrası gelişen olaylar hakkında aşağıdaki noktaları kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine sunuyoruz.

- Karşıyaka taraftarlarınca maç boyunca gerek oyuncularımıza, gerek taraftarlarımıza edilen küfürler nedeniyle, ne maçın hakemi ne de maçın gözlemcisi görevleri olduğu halde bir uyarı anonsu yapma gereği duymamışlardır. Bu konuda Kulübümüz yetkilileri maçın gözlemcisini uyarmışlar, ancak bir sonuç elde edememişlerdir. Aynı hakem ve  gözlemci, yöneticimiz ve oyuncumuz küfür ettiği gerekçesiyle maç sonunda rapor tutmuşlardır. Bir başka deyişle, yüzlerce kişinin ettiği küfürleri duymamışlar, iki kişinin ettiğini ileri sürdükleri küfürleri o gürültülü ortamda duymuş olduklarını belirtmişlerdir. Bu durumun takdirini sizlere bırakıyoruz.

- Dünyada görülmeyecek bir şekilde final serisinin ortasında böylesine tartışmalı bir kararı alanlar, şampiyon takımı belirleme adına ciddi bir vebal altında kalabileceklerdir.

- Ayrıca, olayların basketbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğu ve tarafımızdan faul olduğu kabul edilen ve hakemler tarafından çalınmayan bir pozisyon sonrası olduğunu hatırlamakta yarar vardır.  Yani, yaptıkları hata olayların başlangıcı olmuştur ve bunun sorumluluğunu taşımak durumundadırlar.

- Maçın baş hakemi Emin Moğulkoç, görüntü kayıtlarında çok net görülebilecek şekilde, maç sonrası kendisini soyunma odasına götürmek için gelen görevliyi reddederek, adeta olay çıkmasını beklemiştir. Bu konunun çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.   

- Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu 12 Haziran 2015, Cuma tarihinde Kulübümüze yazı göndererek, Genel Direktörümüz Engin Özerhun, oyuncularımız Thomas Heurtel, Dario Saric, Nenad Krstic ve Efstratios Perperoglou’dan 24 saat içinde savunma göndermelerini talep etmiştir. 13 Haziran 2015 saat 14.18’de gönderdiğimiz savunmalar karşılığında aynı gün, sadece bir saat sonra 15.23’de Disiplin Kurulu, kararlarını Kulübümüze göndermiştir. Disiplin Kurulu’nun Anadolu Efes için kararı bir saat gibi kısa bir süre içinde alması, ancak Mayıs ayı başında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar için kararını yaklaşık bir ayda alması son derece ilginçtir.   

- Konu, Anadolu Efes olduğu zaman titizlik noktasını en üst düzeye taşıyanların, her zaman, her maçta, her koşulda Anadolu Efes’e gösterdikleri yaklaşımı herkese aynı biçimde uygulayacaklarına inanmak istiyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim