• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Anadolu Çocukları EXPO 2016 İçin Doğayı Fotoğrafladı

Anadolu Çocukları EXPO 2016 İçin Doğayı Fotoğrafladı
EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile birlikte "Anadolu Çocuklarının...

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile birlikte "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" projesi kapsamında düzenlediği Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Dereceye giren çocuklar, kadın çiftçi olan anneleriyle birlikte EXPO 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'nin açılışına katılacak ve ödüllerini teslim alacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve EXPO 2016 Antalya Ajansının işbirliği ile Uluslararası Botanik Sergisi organizasyonun tanıtımını kırsal alana kadar duyurabilmek için Anadolu'da yaşayan kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile 81 ilde düzenlenen "Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa" projesi kapsamındaki Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Bu yarışma ile çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak, çiçeklerin kültür mirası olduğunu, onların biyolojik hayata değer kattığını öğretmek, tarımın insan yaşamındaki önemini küçük yaşlardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye'nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden sevdikleri çiçekleri, yaşadıkları doğayı görebilmeleri amaçlandı.

Uygulanan proje kapsamındaki yarışma sonucunda her ilde birinci seçilen fotoğrafların sahibi çocuklar 1'er adet Dijital Fotoğraf Makinesi ile ödüllendirildi. İllerden gelen il birincisi fotoğraflar ise jüri tarafından değerlendirilerek Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü fotoğraflar belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucu Iğdır'dan Yasincan İpekçi birinci, Bolu'dan Çetin Solun ikinci, Adana'da Aleyna Bozol ise üçüncü oldu.

Dereceye giren çocuklar, kadın çiftçi olan anneleriyle birlikte EXPO 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi'nin açılışına katılacak ve kendilerine ödüllerini teslim edilecek.

Anadolu Çocukları EXPO 2016 İçin Doğayı Fotoğrafladı

Anadolu Çocukları EXPO 2016 İçin Doğayı Fotoğrafladı

Anadolu Çocukları EXPO 2016 İçin Doğayı Fotoğrafladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim