• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Simav'da yapıldı

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Simav'da yapıldı
Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu, Kütahya'nın Simav ilçesinde toplandı.

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu, Kütahya'nın Simav ilçesinde toplandı. Eynal Kaplıcaları'nda yapılan toplantıya, çeşitli il ve ilçelerden şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve delegelerle eşleri katıldı. Birlik Genel Başkan Yardımcısı Soner Demiröz'ün hoşgeldin konuşmasıyla başlayan oturumlarda, Genel Başkan Salih Ergül açılış konuşması yaptı. Toplantı birliğin yapısının değerlendirilmesi, şube başkanlarından çalışmalar ve raporların alınması, başkan, üyeler ve protokolün konuşmalarıyla devam etti.

Çeşitli illerde şubeleri olduğunu belirten Genel Başkan Ergül, "Gazeteci, radyocu, televizyoncu, şair, yazar tüm arkadaşları biraraya toplamak ve onların dertleriyle dertlenmek için birliğimizi kurduk. Her altı ayda bir böyle değişik il ve ilçelerde başkanlar kurulu toplantısı yapıyoruz. Bu ara Simav'ı tercih ettik. Simav'ı çok sevdik." dedi.

Termalin başşehrinde değerli misafirlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise, "İlçemizde birçok yenilikler yapmayı planlıyoruz. Otellerimizi, Gölcük'te bungalo evlerimizi, sosyal tesislerimizi en kısa zamanda yapıp ilçemizin halkına ve misafirlerimize en iyi hizmetleri sunacağız. Teşriflerinden dolayı Soner Bey'e, Basın Yayın Birliği'ne teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıda yerel basın üzerinde durduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Demiröz de, "Yerel basın, hep ulusal basının arkasından gelmektedir ve hep arka planda kalmıştır. Yerel basınla ilgili bir mevzuatımız ve ortamımız yok. İlk önce mevzuatla ilgilenilmesi gerekiyor. Cezalarda da orantısızlık var. Özellikle üzerine basarak konuşacağımız konulardan biri de Adana'da bir yerel televizyoncu arkadaşımız, Ajda Pekkan'ın bir şarkısını birkaç dakikalık çaldı diye cezaevine gönderildi. Şu anda cezaevinde. Biz bunu şiddetle eleştiriyoruz. Bu tür telif hakları, bir şantaj haline dönüştü. Yerel basının, telif haklarını veya hapis cezalarını kaldıracak bir gücü yok. Kurul toplantılarımızda bu tür konuları da görüştük." dedi. Gündemlerindeki konulardan birisinin de seyirciler olduğunu aktaran Soner Demiröz, "İzleyiciler de olur olmaz şeyleri izleyerek, toplum ahlâkını ve maneviyatını bozan birçok dizilere reyting vererek, en çok eleştirilmesi gereken gruba giriyor. Bütün suçlu medya değildir, izleyicileri de biz suçlu olarak görüyoruz. İzleyicilerin, izledikleri şeylerin kalitesine ve standartlarına bakması gerekiyor." diye konuştu.

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Simav'da yapıldı

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Simav'da yapıldı

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Simav'da yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim