• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı
Anadolu Ateşi Dans Grubu, Çin'in başkenti Pekin'de yaptığı gösterisiyle büyük ilgi topladı.

Anadolu Ateşi Dans Grubu, Çin'in başkenti Pekin'de yaptığı gösterisiyle büyük ilgi topladı.

Pekinliler, soğuk ve aynı zamanda hava kirliliğinin tehlikeli boyutlarda seyreden havasını, Anadolu Ateşi'nin dans gösterisiyle bir nebze olsun unuttu.

Elli kişilik dans grubunun Pekin'deki Meilanfang Tiyatrosu'nda sahne almaya başlamasıyla salonu dolduran seyirciler, şimdiye kadar görmedikleri bir dans gösterisiyle karşılaştılar. Çinli izleyiciler, Türkiye'nin farklı bölgelerine ait danslarla birlikte Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait dansları kendine has kostümleriyle izleme imkanı buldu.

Hava kirliliğinden dolayı maskeleriyle gösteriyi izlemeye gelenler, en çok Kafkas ve davul gösterisini alkışladı. Kadın semazenlerin de yer aldığı semazen gösterisi de ilgi gördü. Gösterinin ardından Pekinli izleyiciler ayağa kalkarak uzun süre dansçıları alkışladı. Alkışlar esnasında ise sahne arkasına Türkiye ve Çin'in dostluğunu simgeleyen iki ülkenin bayrağı yansıtıldı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan ve gösteriyi kızıyla izlemeye gelen Bayan Xing, ilk kez izlediği ve çok beğendiği gösterinin kendisi ve kızı için güzel bir deneyim olduğunu söyledi.

Ailesiyle gösteriyi izleyenlerden Ren isimli baba ise, gösterisinin sonunda dansçıları alkışladı. Gösteriyle ilgili Cihan'ın sorularını yanıtlayan Ren, gösteride Türk halkının sıcaklığını gördüklerini kaydetti. Türkiye'nin ayrıca futbolunu da beğendiğini dile getirdi.

Anadolu Ateşi'nin kareograf yardımcılarından ve topluluğun baş dansçısı Can Ocak, Çinlilerin, gösterinin başında alkışlamadığı, sonrasında ise dansı bölmemek için bunu yaptıklarını anladıklarını kaydetti. Ocak, gösterinin durduğu anlarında ise izleyicilerin beğenilerini alkışlarla gösterdiğini ifade etti. Dansçının seyircinin mimiğine ihtiyacı olduğunu ve ara sıra seyircilere baktıklarına dikkat çeken Ocak, Çinli seyircilerin kendilerine tatlı tatlı baktıklarını gördüğünü ifade etti.

Dans grubu yetkilileri, ilk kez 2002'de geldikleri Çin'e dokuzuncu kez geldiklerini söyledi. Türk dans grubu bu yıl, önceki gösterilerden farklı olarak sahne arkasındaki görsellerle dansa zenginlik kattı.

Anadolu Ateşi, Pekin'den önce Şanghay Oriental Art Center'da 6 gösteri yapmıştı.

Anadolu Ateşi, 2013'de Çin'in geleneksel yeni yılında devlet televizyonu CCTV'de düzenlenen yılbaşı özel programında Celin Dion'la birlikte sahne alan tek yabancı topluluk olmuştu.

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Anadolu Ateşi Pekin’i ısıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim