• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Anadolu Akademisyenler Derneği’nden De Akademisyenlere Tepki

Anadolu Akademisyenler Derneği’nden De Akademisyenlere Tepki
Anadolu Akademisyenler Derneği, "Barış İçin Akademisyenler" adıyla toplanan bin 128 akademisyene cevaben bildiri yayınladı.

Anadolu Akademisyenler Derneği, "Barış İçin Akademisyenler" adıyla toplanan bin 128 akademisyene cevaben bildiri yayınladı.

Anadolu Akademisyenler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünün, sadece alanda görev alan güvenlik görevlileri, kamu personeli ve vatana gönülden bağlı vatandaşlar tarafından savunulmasının beklenmesini kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Barış için toplandığını iddia eden akademisyenler tarafından yayınlanan ve içeriğine bakıldığında bölücü terör örgütünün fikirlerini savunmaktan başka amacı olmayan, Türk Milleti'nin hissiyatı ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan bildiriye sessiz kalmanın en basit ifade ile "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" felsefesi olacağını düşünerek bu bildiriyi yayınlama gereği duydu" dedi.

"Yüzyıllardır Türk-İslam kültürüne, değerlerine alçakça saldırmayı vazife bilmiş, çok değil bundan yüzyıl öncesinde aziz vatan toprağını parsel parsel bölerek kendi sömürgeleri yapabilmek için çağın en modern silahları ile vatanımıza kastetmiş devletlerin akademisyenlerinin de bahsi geçen bildiriyi desteklemeleri bizim için hiç şaşırtıcı olmamıştır" şeklinde başlayan bildiri de şu görüşlere yer verildi:

"Geçmişte olduğu gibi günümüzde ve muhtemelen gelecekte de birlik ve bütünlüğümüze kastedecek dahili ve harici güçler elbette olacaktır. Gazi Mustafa Kemal bunu yıllar öncesinde tespit etmiş ve gelecekte de benzer komplolar olacağı hakkında bizleri; "İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, Dahili ve Harici bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin!" diyerek uyarmıştı. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanların günlük yaşamlarını etkileyen, kamu düzenini bozan, bu görevi ifa etmeye çalışanları hizmet vermekten alıkoyan, dolayısıyla kendi insanına her türlü zararı verebilen bu zihniyet, alçak terör zihniyetidir. Kınanması, karşı durulması gereken, suçu olmayan vatandaşların hayat düzenini bozan, bölgede terör rüzgarı estirmeye çalışan bölücü terör örgütü ve onun fikir yandaşlarıdır. Doğu ve Güneydoğu illerimizde görev yapan güvenlik güçlerimiz vatan toprağının savunulması görevlerini yapmakta, bu esnada her türlü zorlukla karşılaşmakta, hatta aziz canlarını bu dava uğruna feda etmektedirler. Kamu görevlilerimiz tehdit edilmekte, kaçırılmakta, kamu düzeninde zafiyet oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunun bir ileri hamlesi de yakın zamanda diğer Müslüman ülkelerde yapıldığı gibi devletin bu bölgelerde kontrolü yitirdiğini isnat ederek bu bölgelerde özerklik tesis edilmesi veyahut başka devletlerin himayesine alınması senaryolarıdır. Biz de Anadolu Akademisyenler Derneği olarak bu hassas zamanda milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek için bu bildiriyi yayınlama sorumluluğu hissettik. Varlığımız necip milletimize armağan olsun"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim