• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor
Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çay ocağı işçilerinin başlattığı eylem sürüyor.

Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çay ocağı işçilerinin başlattığı eylem sürüyor. 3 aydır işçilerin maaşını vermeyen Evrensel Catering firmasının da sözleşmesi feshedildi ancak yeni gelen firmanın daha önce işçileri mağdur ederek ayrıldığı iddia edildi. Bu duruma tepki gösteren işçiler, yazılı olarak güvence alamadıkları sürece iş başı yapmayacaklarını belirtti.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda işçilerin eylemi 15 gündür devam ediyor. Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, işçilerin maaşını ödemeyen şirketin sözleşmesi feshetti. Oluşan boşluğu doldurmak adına girişimlerde bulunan Başsavcılık, giden şirketin yerine 2 aylığına AK-ER Yemek Şirketleri adında bir firmayla anlaştı. 2 ay sonraki ihale dönemine kadar yemekhane ve çay ocaklarının işletmesini alan yeni firmanın, daha önce de aynı işi yaptığı ve işçileri mağdur ettiği belirtildi. İşçiler yazılı bir güvence olmadıkça yeni firmayla çalışmayacaklarını duyurdu.

Aşçı Turhan Doğru, 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi. Doğru, "Bayramda, özel günlerde ücret alamadılar, ücretleri gasp edildi. 3 aydır maaşımızı vermeyen taşeron firmayı gönderdik. Gönderdik ama yerine gelen taşeron firma aynı şartlar altında iş güvencesi olmadan çalıştırmak istiyor. Sözlü güvencelerle içileri avutarak iş başı yaptırmak istiyorlar. Dünyanın en büyük adalet sarayında 3 aydır adaletsizlik yaşanıyor. Çözüm beklerken bu firmayı gönderip yerine bundan önce bize aynı sorunları yaşatan arkadaşlarımızı mahkemelik eden, mağdur duruma düşüren firmayı getirdi. Bu yeni gelen firma da bizi tekrar sömürecek, tekrar mağdur edecek, tekrar işsiz bırakacak." diye tepki gösterdi.

Eylemler soğuk havaya rağmen devam ederken, işçilere destek vermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarıda adliyeye geliyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Dev –Turizm İş, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) gibi sendikalar da öğle saatlerinde Anadolu Adliyesi C kapısına gelerek işçilere destek verdi. Sendikalar, işçiler haklarını alana kadar işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda eylem sürüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim