• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane
Sultangazi'de "Geleceğimi Kuruyorum" projesi kapsamında Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri için "oyuncak kütüphanesi kuruldu.

Sultangazi'de "Geleceğimi Kuruyorum" projesi kapsamında Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri için "oyuncak kütüphanesi kuruldu. Geçen sene 95 ana sınıfına oyuncak kütüphanesi kuran Sultangazi Belediyesi ile bu yıl ilçede yer alan 76 anasıfına oyuncak kütüphanesi kurulması hedefleniyor.

Sultangazi Belediyesi, okul öncesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak için oyuncak kütüphanelerini ilçedeki bütün ilkokullara kurmaya devam ediyor. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı'nda düzenlenen törenle Esentepe İlköğretim Okulu'na oyuncak kütüphanesi hediye edildi. "Geleceğimi Kuruyorum" projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 95 ana sınıfına oyuncak kütüphanesi kuran Sultangazi Belediyesi bu yıl da 76 ana sınıfına oyuncak kütüphanesi kurmayı hedefliyor. Okul öncesi çocukların zihinsel gelişimi ve el becerilerini geliştirmek için hediye edilen oyuncakların içerisinde zeka oyun setinden akıllı küplere kadar toplam 157 parça oyuncak yer alıyor.

" 95 ANA SINIFINA BU OYUNCAK KÜTÜPHANELERDEN VERDİK"

Aileyi mutlu etmenin anahtarının çocukların mutlu olması olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Onlar daha oyun çağında evde de birbiri üzerine yaptığı oyuncaklarla eğlenirken biz daha nitelikli daha güzelini okula da kazandıralım anaokulunu sevsinler dedik. . Geçen sene 95 ana sınıfına bu oyuncak kütüphanelerinden verdik. Bu sene 76 ana sınıfına daha bunları kazandırıyoruz. Çocuklar burada hijyenik olması ve mikrop kapmaması adına ahşap oyuncaklar tercih ediyoruz. Bu ahşap oyuncakların tamamı kütüphanede camlı bir şekilde saklanıyor. Oyun bittikten sonra yerine konuluyor. Çocuklar geldikten sonra hangi oyuncak ile oynamak isterse onu alabiliyor" dedi.

"ZİHİNSEL AÇIDAN ÇOK DESTEKLEYİCİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Çocuklarına oyuncak kütüphanesi temin eden Sultangazi Belediyesi'ne teşekkür eden Rabia Yalçın, "Anaokullarında çocuklarımız zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağladığı için bu uygulamayı güzel buluyorum. Benim kızım özellikle oyuncak bebekler ile değil de böyle yapboz tarzı şeyler ile oynamayı daha çok sevdiği için onlarla daha çok vakit geçiriyor. Zihinsel açıdan çok destekleyici olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BU TARZ OYUNCAKLARI BULMAK ZORDU"

Çocuğunun ahşap oyuncaklar ile oynadığını söyleyen Medine Gönültaş ise, "Gayet güzel bir şey çocukların el kaslarının ve vücutlarının gelişmesi için çok önemli gayet güzel bir şeydir. Daha önce bu tarz oyuncakları bulmak zordu. Şu anda en azından nereye gitsen bulabiliyorsun o yüzden bizim için güzel bir şey" diye konuştu.

"EL SANATI GELİŞTİRECEK OYUNCAKLAR VAR"

Ahşap oyuncakları çok sevdiğini dile getiren anaokulu öğrencisi Zeynep Hacıbatı, "Okulumuzda bu kadar oyuncak yoktu ama burada fazlasıyla var. Hep tahta oyuncaklar el sanatı geliştirecek oyuncaklar var" dedi.

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane

Ana Sınıflarına Oyuncaklardan Kütüphane

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim