• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret
Avusturya temsilcisi Salzburg'la karşılaşacak olan Atiker Konyaspor'un onur konuğu olarak maça davet ettiği Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları Mevlana...

Avusturya temsilcisi Salzburg'la karşılaşacak olan Atiker Konyaspor'un onur konuğu olarak maça davet ettiği Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

UEFA Avrupa Ligi I. Grubu 3. haftasında Salzburg ile karşılaşacak olan Konyaspor, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nı onur konuğu olarak Konya'da ağırladı. Milli takım oyuncuları ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Milli takım oyuncularını gören bir vatandaş göz yaşlarına hakim olamadı.

Müze bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak, "Avrupa kupasını kazandıktan sonra Türk halkının mutluluğu ve sevinciyle inanın ki o günden beri çok huzurluyuz ve mutluyuz. Dünya ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde 90'larda kurulan bir branşın ülkemizde 2003 yılında kurulmasına rağmen çok çabuk zirve yapmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Arkadaşları yalnız bırakmadığınız için size teşekkür ediyorum. Konya halkına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanına, Konyaspor Başkanına, valimize ve milletvekillerimize bu nazik davetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz içimizdeki iman gücünü hiçbir zaman yitirmememiz lazım. Mevlana'yı ziyaret edip bir şükür namazı kılıp akşam maçı izleyeceğiz. Tekrar akşam Konyaspor'a başarılar diliyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın çok huzurluyuz ve mutluyuz" şeklinde konuştu.

Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak, "Bugün mutluluklar peş peşe geliyor. Bugün büyükşehir belediye başkanımız, valimiz ve milletvekilimizin toplantısında Konya şehrine yakışır bir ampute futbol sahasının tesisinin sözünün verilmesi çok güzel. Ben bir gazi olarak, yıllardır amputenin içinde olarak ve milli takım adına ve engelli sporları adına çok huzurluyum ve mutluyum. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Türk halkı birlik ve beraberlik gününde bizimle oldu"

Daha önce 4 tane dünya üçüncülüklerinin ve Euro Cup şampiyonluklarının olduğunu söyleyen Osman Çakmak, "Avrupa ikinciliğimiz vardı. Avrupa birinciliği ve EAFF tarafından düzenlenen ilk Avrupa Şampiyonasının Türkiye'de kalması ve Türk halkının bir rekora imza atması dünya basınında "Türkler çılgınlar gibi mücadele etti. Kahramanca kazandılar" cümleleri üzerine gelen ülkeleri çok iyi ağırlamamız bizleri çok mutlu etti ve şu anda bu başarıyı daha önce neden elde etmedik onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk halkını seviyoruz. Türk halkı birlik ve beraberlik gününde bizimle oldu. Az önce gördünüz 65 yaşındaki amcam hala ağlayarak, eşi diyor ki "o gün ben çay bıraktım çayı içemeden televizyonun başında sizlere dua etti, hüngür hüngür ağladı." Ne mutlu bize... "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesinden yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Aslında her şey o 1 numaralı formanın içerisinde"

Cumhurbaşkanlığına davet edilen milli takım oyuncularının heyecanlandığını söyleyen Osman Çakmak, "Cumhurbaşkanımıza biz 1 numaralı formayı verdik. Aslında her şey o 1 numaralı formanın içerisinde. Dünya lideri bizim gözümüzde. Bizim de onun kıymetini bilmemiz lazım. Biz de takım halinde dün Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde arkadaşlar sahada çok iyi mücadele ediyor ama orada bir titredik. Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden, çok rahat bir ortam. Abartmıyorum 2 buçuk saatini bizimle geçirmesi bizi çok mutlu etti. Samimi bir ortam oldu. Arkadaşlarımızın hepsinden bir an önce evlenmelerini ve 5 çocuk sahibi olmasını istedi. Buradan da oraya gelemeyen engelli kardeşlerimize duyurulur" şeklinde konuştu.

Milli takım oyuncuları daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Ampute Futbol Milli Takımı’ndan Mevlana Müzesi’ni ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim