• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Amerikan modern dans efsanesi David Dorfman Diyarbakır'da

Amerikan modern dans efsanesi David Dorfman Diyarbakır'da
Amerikan modern dansının efsanevi koreografı David Dorfman , Dance Motion Projesi kapsamında ilk kez Diyarbakır'a geliyor.

Amerikan modern dansının efsanevi koreografı David Dorfman , Dance Motion Projesi kapsamında ilk kez Diyarbakır'a geliyor. Komeleya Navenda Dansê û Hunerê Tango MED'in (Tango MED Dans ve Sanat Merkezi Derneği) ev sahipliği yapacağı etkinlikte 13 modern dans sanatçısı ''Tango MED Modern Dans Günleri'' kapsamında ağırlanacak. Etkinlik 11-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı-Eğitim ve Kültür Bürosu'nun desteği ile düzenlenecek ve Amerika'nın en köklü gösteri sanatları okulu olan Brooklyn Müzik Akademisi'nin (BAM) yapımcılığını üstlendiği Dance Motion projesinin amacı çağdaş Amerikan dansını yurtdışında sergilerken, kültürel ve sosyal hizmetler veren eğitim kurumlarıyla ortaklık yaparak karşılıklı kültürel alışverişte bulunmak.


Dance Motion projesi kapsamında David Dorfman Dance'in Diyarbakırlılarla buluşması Komeleya Navenda Dansê û Hunerê Tango MED (TangoMED Dans ve Sanat Merkezi) ile ABD Adana Konsolosluğu'nun ortak çalışması ve İngiliz Kültür Kolejleri desteği ile gerçekleşecek. 13 Mayıs 2014 tarihinde saat 09:45 te Tango MED dans studyosunda atölye çalışmaları ve 12 mayıs 2014 gecesi saat 20:00'da modern dansın ilahı David Dorfman ve dansçıları, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Ampul Teorisi - Lightbulb Teory- adlı gösteriyle Diyarbakırlı sanat severlerle buluşacak. İzleyicilerine iki ampul arasındaki hikayeyi anlatacak olan gösteri şu soruyla kafaları kurcalayacak: 
''Sizce hayat - ampul- sona ermeden önce göz kırpmalı mı? Yoksa, bir hayat -ampul- uyarı vermeden ansızın mı sona ermeli?''

''Get the whole world dancing'' (Tüm dünyayı dans ettirmek) sloganıyla 2010 yılı lansmanından bu yana Dans Motion projesi ile Kuzey Afrika, Güney Amerika, Orta Doğu, Güney, Orta ve Güneydoğu Asya gibi, dünyanın farklı bölgelerine turne için yola çıkan David Dorfman bu kez Diyarbakır'da Tango Med aracılığla sahne alacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim