• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Amerikalı Tuğgeneral Holmes: S-400 füze savunma sistemleri karşısında savunmasız kaldık

Amerikalı Tuğgeneral Holmes: S-400 füze savunma sistemleri karşısında savunmasız kaldık
ABD Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral James Holmes, "ABD Hava Kuvvetleri'nin özellikle S-400 füze savunma sistemleri karşısında savunmasız kaldığını" belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral James Holmes, National Interest dergisine konuştu ve özellikle orta menzilli hava savunma sistemi Rus S-400'lerin gücüne dikkat çekti. National Interest dergisindeki analizde, ABD Savunma Bakanlığı'nın Rusya ve Çin'in havacılık alanındaki temposunu hafife aldığı ve bu nedenle ABD Hava Kuvvetleri'nin savunmasız kaldığı ifade edildi.

"RUSYA'NIN KAT ETTİĞİ AŞAMA NEDENİYLE F-22 RAPTOR'LARIN ÜRETİMİNE SON VERİLDİ"

National Interest dergisi için analizi kaleme alan Dave Majumdar, Rusya ve Çin'in kat ettiği aşama nedeniyle Pentagon'un F-22 Raptor jetlerinin üretimine son verdiğini belirtti. ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Donanması'nın daha güçlü yeni nesil hava araçları üretmek için çalışmalara başladığını belirten Majumdar, yeni projelerin büyük yatırımlar gerektireceği için F-22 Raptor uçaklarının üretimine geri dönüleceğini düşünmediğini vurguladı.

"AMERİKAN UÇAKLARI HENÜZ BU İMKANLARA SAHİP DEĞİL"

Öte yandan National Interest analisti, yazısında ABD Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral James Holmes'un görüşlerini de aktardı.

ABD Hava Kuvvetleri'nin özellikle S-400 füze savunma sistemleri karşısında savunmasız kaldığını vurgulayan Holmes, "Modern savaş uçakları, hava savunma sistemlerini delmek ya da bu sistemlerin yarattığı tehdidi ortadan kaldırmak için elektronik savaş ya da siber saldırı araçlarını kullanmalı. Ancak ABD uçakları henüz bu imkanlara sahip değil" ifadelerini kullandı.

AVCI VE BOMBARDIMAN ÖZELLİKLERİNE SAHİP BİR UÇAK ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR

Majumdar, ABD'nin avcı uçağı ve bombardıman uçağı özelliklerine aynı anda sahip olacak bir savaş uçağı üzerinde çalıştığını ancak sürecin yavaş ilerlediği ifade ederek, analizini şöyle noktaladı: "ABD Hava Kuvvetleri'nin 2030 yılına kadar yeni avcı uçağına ihtiyacı var ancak Pentagon'un bu tarihe kadar sıfırdan yeni bir uçak yaratması pek muhtemel görünmüyor.

"F-22 VE F-35 UÇAKLARI KULLANMAK ZORUNDA KALACAK"

Dolayısıyla ABD, büyük ihtimalle F-22 ya da F-35 tipi savaş uçaklarını kullanmak zorunda kalacak."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim