• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ameliyatsız Estetik Tercih Ediliyor

Ameliyatsız Estetik Tercih Ediliyor
Estetik cerrahi ve medikal uygulamalardaki teknolojik gelişim, kısa sürede istenilen estetik sonucun alınmasına fayda sağlıyor.

Estetik cerrahi ve medikal uygulamalardaki teknolojik gelişim, kısa sürede istenilen estetik sonucun alınmasına fayda sağlıyor. İşin sırrı ise medikal estetik uygulamalarında.

Yeni teknolojik uygulamaların avantajlarından bahseden Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "İnsanlar eskiden estetik yaptırmaktan korkar ve yaptırsa dahi uzun süre gözler önüne çıkmaktan çekinirlerdi. Günümüzde ise, hastalarımız, bunu bakımın birinci kuralı olarak görüyor ve sosyal medyada içtenlikle hangi uygulamaları yaptırdıysa paylaşıyorlar. Bunun nedeni ise, artık acının, işlemden hemen sonra bile kızarıklık, alerji veya bunun gibi komplikasyonların yaşanmıyor olması. Uzun iyileşme dönemlerine kimsenin ayıracak vakti yok ve derhal sonuç almak istiyorlar" diye konuştu.

10 DAKİKADA ARZU EDİLEN YÜZ KONTÜRÜ

Medikal dolgu uygulamalarının özellikle ameliyatsız estetikte çok fazla tercih edildiğini belirten Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "Medikal dolgular bugün pratik uygulamasıyla vücudun istenilen bölgesine hacim kazandırmak, kontür ve kırışıklıkları düzeltmek için kullandığımız, içinde bu özelliklerinin yanı sıra enjekte edilen bölgeyi daha sağlıklı hale getiren, kaybedilen cilt altı dokusunda iyileştirici takviyeler sunan enjeksiyonlardır. Bu dolgularla dudakları daha dolgun, elmacık bölgesini daha belirgin hala getirebiliyoruz. Barkod çizgileri, kaz ayakları, gözaltı morlukları, kısaca yüz bölgesindeki her türlü soruna çözüm sağlamak veya arzu edilen hacme ulaşmak mümkün. Üstelik tüm bunlar yapılırken hastanın bilinci açıktır, sadece uygulamanın yapıldığı alan lokal olarak uyuşturulur ve kendisi işlemi takip edebilir" açıklamalarında bulundu.

CERRAHİ İÇİN ÖN HAZIRLIK, PROVA OLABİLİR

"Çoğu hasta kalıcı cerrahi uygulamalar yaptırmadan evvel, nasıl gözükeceğini merak ettiği için de medikal dolgulardan faydalanabiliyorlar. Söz gelimi dudaklarına kök hücreden zengin yağ transferi uygulaması yaptırmadan evvel, önce bunu dolguyla deneyimliyor. Burun estetiği yaptırmadan evvel, burnundaki çöküklüğe, düşüklüğe ya da burnun estetik dışı görüntüsüne dolgu deneyerek cerrahi için ön hazırlık, prova yapabiliyor" diyen Ataönder, dolguların kalıcı işlemler olmadıklarını ve bu tarz faydalar da sağladıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim