• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyatsız Da Gençleşebilirsiniz

Ameliyatsız Da Gençleşebilirsiniz
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, estetik alanında ameliyat olmadan gençleşmenin iple cilt germe uygulamasıyla mümkün olduğunu...

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Berna Şanlı, estetik alanında ameliyat olmadan gençleşmenin iple cilt germe uygulamasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Berna Şanlı, yılların etkisiyle ciltte meydana gelen gevşeme ve canlılık kaybının önüne geçmek, kırışıklıklardan kurtulmak ve sarkmaları ortadan kaldırmanın pek çok kişinin arzusu olduğuna dikkat çekti. Ameliyat ve genel anestezi korkusu olanlar için iple cilt germe iyi bir alternatif olduğunu vurgulayan Şanlı, "Cildinizde sıkılaşma, canlanma istiyorsunuz, kırışıklıklarınız ve yüzünüzdeki sarkma sizi çok rahatsız ediyor. Ama genel anestezi alacak olmanız, haftalarca sürecek iyileşme dönemi doğal olarak sizi korkutuyor, ameliyata cesaret edemiyorsunuz,. Ya da bunun için yaşınızın çok erken olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun daha kolay bir çözümü yok mu? Son yılların en popüler yöntemi iple ameliyatsız cilt germe tam da bu noktadaki açığı kapatıyor" diye konuştu.

"İPLER CİLTTE İSKELET GÖREVİ YAPIYOR"

Uygulamaya ilişkin verdiği bilgiler çerçevesinde bu yöntemde cilt içine çok ince iğnelerle, yine çok ince iplerin yerleştirildiğini belirten Prof. Dr. Şanlı, iğnelerin dışarı çıkarıldığında iplerin derinin içinde kaldığını söyledi. Görünüm olarak ağ şeklinde yüze yerleştirilen iplerin cilt için bir iskelet yani askı görevi yaptığını ifade eden Şanlı, "Uygulamanın cildi desteklediğini, sarkmaları düzelttiğini ve gevşemiş cildi sıkılaştırdığını söyleyebilirim. Teknik bilgi vermek gerekirse burada kullanılan ipler yıllardır kalp ameliyatlarında da kullanılan "1polidioksanon" yapısında iplerdir. Cilt için son derece güvenilirdir. Allerjik reaksiyon, cildin ipi reddetmesi gibi riskleri bulunmaz. Cilt içine yerleştirilen bu ipler yaklaşık 6-8 ayda erir, ancak etkileri yaklaşık 1 1,5 yıl sürer. Yanak sarkmaları, ağız çevresi çizgileri, yüz ovalinin (çene çizgisinin) düzeltilmesi, gıdı bölgesi sarkmaları, göz çevresi kırışıklıkları, kaş kaldırma, kol ve kalça sarkmaları için kullanılan yöntemde etki, iplerin germe etkisi ve hafif ödem nedeniyle tedaviden kısa bir süre sonra hissedilir. Ancak asıl etki 6-8 hafta sonra ortaya çıkmaya başlar. İpler fibroblastları uyararak kollagen sentezini arttırır. Kollagen cildin doğal iskeletidir. Bunlar deride sıkılaşmanın yanı sıra daha parlak, daha sağlıklı ve daha genç bir görünüm sağlar" dedi.

"1 SAATTE GENÇLEŞEBİLİRSİNİZ"

Prof.Dr. Berna Şanlı, uygulamayı güçlü bir topikal anestezik kremle yaptıklarını ve işlemin yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirterek, "İşlem tamamen ağrısız olmasa da, katlanılabilir bir ağrı seviyesindedir. Uygulama yapılan bölgeye göre küçük morluklar, hafif bir ödem görülse de bu genellikle 5-7 arasında içinde geçer. Bu etkilerin çoğu zaman kişiyi rahatsız edecek düzeyde olmaz. Gerekirse kapatıcı kullanılarak kişinin günlük aktivitelerine devam edebileceğini söyleyebilirim. İple ameliyatsız cilt gençleştirme yönteminin cilt tonusunun iyileştirilmesi, kırışıklıkların ve ciltte sakmanın giderilmesinde tek başına etkili olduğunu biliyoruz. Bununla beraber kombinasyon tedavilerine de uygundur. Uygulama sonrası etkiyi güçlendirmek için PRP, mikroiğneleme tedavisi, dolgu ve Botox ile kombinasyonu oldukça iyi sonuçlar vermektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim