• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi Dönemi

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi Dönemi
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, bel fıtığı hastalığının giderek daha az hareket eden günümüz toplumunda hızla...

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, bel fıtığı hastalığının giderek daha az hareket eden günümüz toplumunda hızla artmakta olduğunu belirterek, ameliyatsız bel fıtığı tedavisi hakkında bilgi verdi.

Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi uygulandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, "Günlük yaşantımızdan bizi alıkoyan bel ağrısı sorunu zaman içinde veya aniden tedavi gerektiren bel fıtığı sorununa dönüşebilir. Bel fıtığı sahibi olduğunuz zaman tedavi yöntemleri arasında kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. Çok azına cerrahi tedavi uyguladığımız bel fıtığı rahatsızlığının lazerle tedavi edildiği yaygın bir bilgidir. Ancak lazerle bıçaksız bel fıtığı ameliyatı her bel fıtığı vakasına uygulanmaz. Başlangıç safhasında diye tarif ettiğimiz hastalara uygulanabilir. Eğer fıtık denilen yerinden kaymış kıkırdak dokusu omur ilik kanalına girmiş ise lazer tedavisi fayda etmeyecektir. Ancak kişileri ameliyat olmaktan kurtaran bu yöntemin önemi ameliyat sınırındaki hastalar için giderek artmaktadır. Bu tedaviye bel fıtığı hastalarının ancak yüzde 14'ü uygundur. Vaka seçiminde çok titiz olunursa sonuçlar çoğunlukla başarılıdır. Ancak kliniğimize müracaat eden hastaların önemli bir kısmı lazerle tedavi seçeneğini sormaktadırlar. Bu durum lazer ameliyatının büyük ölçüde suistimal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Lazer tedavisi özellikle basın tarafından aşırı derecede abartılmış ve her derde deva, bütün sorunların çözümü gibi yansıtılmıştır. Lazer tedavisi uygulandığı halde iyileşmemiş birçok vaka kliniğimizde mikrocerrahi yöntemi ile tedavi edilmiştir ve halen de bu tür vakalar gelmeye devam etmektedir" diye konuştu.

Yeni çıkan lazer cihazlarının etkinliğinin daha yüksek olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, şöyle konuştu:

"Kliniğimizde kullanmakta olduğumuz son teknoloji lazer sistemleri sayesinde özenle seçtiğimiz hastaların tedavisini yapmaktayız. Teknolojik yenilikler ile iyi hasta seçimi başarılı sonuçlar vermektedir. Lazer tedavisi uygulaması kolay ve güvenli bir yöntemdir. İşlem ameliyathane ortamında yapılmaktadır. 15 dakika sürmektedir. Hastalar işlem sırasında ve sonrasında ağrı çekmemektedirler. Hastalar aynı gün hastaneden taburcu olabilmektedirler. Lazer tedavileri konusunda toplum giderek bilinçlenmektedir. Bu sayede biz doktorların da işi kolaylaşmaktadır. Tedavi seçenekleri giderek çoğalsa da gerçekler değişmemektedir. Bel fıtığı tedavisinde ilk lazer tedavisi 1982 yılında yapılmıştı. Bu tedavinin altın standart olacağı ifade edilmişti. Fakat günümüze kadar birçok yeni teknik gelişse de son 40 yıldır olduğu gibi altın standart mikrocerrahi ile mikrodiskektomi tekniğidir. Lazer tedavisi ise her zaman olduğu gibi belli bir grup bel fıtığı hastasına kolay tedavi alternatifi olarak yerini korumaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim