• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Amedspor’da Fenerbahçe Maçına Çıkmama Kararı Masada Bekliyor

Amedspor’da Fenerbahçe Maçına Çıkmama Kararı Masada Bekliyor
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaşacağı Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'ya alınması durumunda maça...

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaşacağı Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'ya alınması durumunda maça çıkmama kararını değerlendirecek. Kulübün Asbaşkanı Nurullah Edemen, maçın yerinin değişmesi durumunda maça çıkmama kararı alabileceklerini söyledi.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Amedspor, Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yendikten sonra dün gerçekleştirilen çeyrek final kuralarında Fenerbahçe ile eşleşmişti. Kuranın ardından Amedspor'da, buruk bir mutluluk oluştu. Gruplarda oynanan Medipol Başakşehir maçında taraftarların yapmış olduğu ideolojik propaganda ve olaylar nedeni ile Fenerbahçe maçını seyircisiz oynayacak olan Amedspor'un Şılbe'de bulunan tesisleri de dün terörle mücadele ekiplerince basıldı. İki bilgisayarın harddiski ile flash belleklere el konulan kulüp yöneticileri, bugün de sosyal medyada hızla yayılan Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'ya alındığı yönündeki asılsız iddialar nedeni ile zor saatler geçirdi.

"FENERBAHÇE MAÇINI SEYİRCİLİ OYNAMAK İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK"

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, Fenerbahçe maçının, kupada oynadıkları ikinci seyircisiz maç olacağını hatırlattı.

Seyircisiz oynama cezasının Medipol Başakşehir maçında taraftarların yapmış olduğu tezahürat ve olaylar nedeni ile verildiğini belirten Edemen, "Ama bir olay yok onu söyleyeyim. Atılan tezahüratlarda daha önce yapılan, konuşulan, bölgede yaşanan olaylarla ilgili dikkat çekmek adına yapılmış şeyler. Ama bunu Türkiye Futbol Federasyonu kural dışı olarak alıyor ve cezalandırıyor bizi. Başakşehir maçına bakıldığında bize de aynı şeyler yapıldı ama Başakşehir herhangi bir ceza almadı. Gönül isterdi ki bu maç da seyircisiz olmasın ve Türkiye'nin en iyi, en güzide takımlarından bir tanesi olan Fenerbahçe'yi Diyarbakır halkı izleyebilsin. Bizim bu konu ile ilgili bir itirazımız oldu. İtirazın sonucunu bekleyeceğiz. Umarım Türkiye Futbol Federasyonu bu kararını değiştirir ve bu maçı seyircili oynamak ile ilgili karar alır" dedi.

"MAÇA ÇIKMAMA DURUMUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Sosyal medyada yer alan Amedspor - Fenerbahçe maçının Şanlıurfa'ya alındığı ile ilgili iddiaları yanıtlayan Edemen, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyaya baktığımızda böyle bir söylem dolaşıyor. Gündem oldu. Ama Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bize bir karar gelmedi. Bugün de biz futbol federasyonunu aradık. Bu yönde herhangi bir kararın olmadığını, şu anda göründüğü kadarıyla Diyarbakır'da bu maçı oynayacağımız bilgisini aldık. Gelişmelere bakacağız, bekleyeceğiz. Aksi durumda maça çıkmama söylemlerimiz oldu. Bu tabi değerlendirilecek. "Yapılan bu haksızlıklara, çifte standartlara karşı gerekirse biz takımı bu maça çıkarmayız" dedim. Bunu da tabi yönetim kurulu olarak kendi aramızda konuşacağız. Bunun illa ki olumlu veya olumsuz kararını alacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim