• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Amdf Mayıs Ayı Toplantısı Malatya’da Yapıldı

Amdf Mayıs Ayı Toplantısı Malatya’da Yapıldı
Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu'nun (AMDF) Mayıs ayı toplantısı Malatya'da yapıldı.

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu'nun (AMDF) Mayıs ayı toplantısı Malatya'da yapıldı.

1999 yılında kurularak, federasyon haline gelen Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu'nun Mayıs 2016 ayı toplantısına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa ve ABD'deki Federasyon yetkili ve temsilcileri, federasyon kurucu üye ve yetkilileri katıldı. Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Malatya Temsilcisi Mehmet Fendoğlu, Mart 2016 ayındaki toplantının Almanya'da yapıldığını ve bu toplantıda görüşülen konuların ve tespit edilen sorunların bu toplantıda ele alınacağını, AMDF Genel Başkanı Murat Alabaş'ın bu konuda bilgilendirme yapacağını belirtti.

AMDF Genel Başkanı Murat Alabaş, her ay Avrupa'nın değişik ülkelerinde ve şehirlerinde yapılan aylık toplantılarının bu sefer Malatya'da yapıldığını belirti.

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan ise bu toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürkan, geçtiğimiz günlerde Antalya'da açılan EXPO 2016 Antalya'nın en gözde stantlarından biri olan Battalgazi Belediyesi standında ziyaretçilerini ağırladıklarını, en çok da Malatya'da görev yapmış bürokratlar ve daha önceden Malatya'yı ziyaret etmiş kişilerin standı ziyaret etmeye önem verdiklerini, bunun da Malatya'ya olan sevgilerinden ve sempatilerinden kaynaklandığını dile getirdi.

İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz, 2015 yılı Temmuz ayında göreve başladığını ve 9 aydır da Malatyalı olduğunu dile getirerek, Malatyalıları ve Malatya'yı çok sevdiğini söyledi.

Vali Süleyman Kamçı'da konuşmasında yurt dışından gelerek Malatya'da bu toplantıyı gerçekleştiren başkan ve üyelere teşekkür etti. Kamçı, Malatya'nın iyi insanlarının Malatya'yı yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiklerine inandığını, Malatya'nın sesini duyurduklarını ve en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından üyeler kendilerini tanıttı ve daha sonra gündem konuları görüşüldü.

Amdf Mayıs Ayı Toplantısı Malatya’da Yapıldı

Amdf Mayıs Ayı Toplantısı Malatya’da Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim