• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ambulanslar 23 numaraya 300 metre yaklaştı

Ambulanslar 23 numaraya 300 metre yaklaştı
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre İlçesi’ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için bugün giden ambulansların söz konusu eve 300 metre yaklaştıktan sonra yine durdurulduğunu söyledi.

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda yaralılar olduğunu söyleyen HDP’lilerin bunların alınması için başlattıkları girişimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sorunun çözümü için ilgili bakanlara talimat verdiği belirtildi.

Mardin’de 2 günden bu yana bulunan, yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre’ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, Cizre’de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümet ile yapılan görüşmeler kapsamında bugün söz konusu adrese ambulansların bir kez daha gönderileceğini söyledi. Sarıyıldız, "Yürütülen görüşmeler çerçevesinde bugün bir kez daha oraya Sağlık Bakanlığı ve belediyenin ambulansları gönderilecektir. Bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor" dedi.

HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün İngiltere’ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.

SARIYILDIZ: AMBULANSLAR 23 NUMARAYA 300 METRE YAKLAŞTI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre İlçesi’ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için bugün giden ambulansların söz konusu eve 300 metre yaklaştıktan sonra yine durdurulduğunu söyledi.

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP’nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra bugün Şırnak Belediyesi’ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, "Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar" dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN YARALI  AÇIKLAMASI
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, "bölgede ambulansların yaralılara gitmediği" yönünde iddiaların  söylendiğine değinerek, "Oraya defalarca ambulanslar gidiyor. Fakat ne oradan  yaralılar çıkıp bu ambulanslara geliyor, ne de oradaki teröristler buna müsaade  ediyor. Sürekli olarak ateş açılıyor. Aynı rahmetli Tahir Elçi'nin öldürülmesinde  olduğu gibi" dedi.
 
YA ATEŞ AÇILIYOR YA KİMSE YAKLAŞMIYOR
 

Ortada hakikaten yaralılar varsa, bunun herkes açısından ilgilenilmesi  gereken bir durum olduğuna işaret eden Çelik, şunları söyledi:
 
"Ambulanslar gidiyor, oradaki barikat ve hendeklerin sınırına kadar  yaklaşıyorlar. Ya üzerilerine ateş açılıyor ya da ortam uygunsa hiçbir yaralı  gelip de bu ambulanslarda tedavi görmek üzere bir şekilde buraya yaklaşmıyor. Şöyle bir tablo var bunu artık açık bir şekilde söylememiz lazım. Birilerinin  cenazeleri ve yararlıları, terörist faaliyetlerin lojistik desteği haline  getirmesine müsaade etmeyiz. Yani bir cenaze politikası, yaralı politikası bu  terör politikasının parçası olarak konumlandırılamaz. Cenazeler ve yaralılar  insani ve vicdani bir durumdur. Buna karşı hepimizin en yüksek insani ve vicdani  hassasiyetle yaklaşması gerekir. Ama birileri bunu terörle mücadeleyi aksatmak  için ya da kendi terör faaliyetlerinin lojistik unsuru haline getirmek için  kullanıyorsa bu istismara karşı hepimizin insani, vicdani ve siyasi olarak tepki  vermesi son derece normaldir."
 
Çelik, konuyla Sağlık ve İçişleri Bakanlığının yakından ilgilendiğini,  gelen her ihbarı anında değerlendirdiklerini belirterek, "Ama geldiğimiz nokta da  çok açık ve net bir biçimde belli siyasi ve odakların cenazeleri ve yaralıları  bile bir politikaya dönüştürüp, terör eylemlerinin, stratejisinin lojistik unsuru  haline getirmeye çalıştığını görüyoruz. Bunu reddediyoruz ve kınıyoruz" ifadesini  kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim