• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Ambargo Sonrası İran Antalyalı Yatırımcılara Önemli Bir Alternatif Olacak

Ambargo Sonrası İran Antalyalı Yatırımcılara Önemli Bir Alternatif Olacak
İran Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası (TSMO) Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof.

İran Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası (TSMO) Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hossein Sadeghi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

İran TSMO Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hossein Sadeghi, ATSO'yu ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in ev sahipliği yaptığı görüşmede Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut da hazır bulundu.

ATSO'nun 133 yıllık geçmişi ile Antalya'nın en köklü kurumlarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Davut Çetin, "Odamızın kent ekonomisine yön veren her sektörden toplam 40 binin üzerinde üyesi bulunmakta. Biz de üyelerimizden aldığımız güç ve yetki ile Antalya ekonomisi ve tüm sektörlerin sorunlarına çözüm üretebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

LOKOMOTİF SEKTÖRLER TARIM VE TURİZM

Antalya ekonomisi ile ilgili bilgiler de veren ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya ekonomisinin lokomotif sektörlerinin turizm ve tarım olduğunu kaydederek "kentimizde her yıl 13 milyon düzeyinde turist ağırlıyoruz. Bu rakam içerisinde 100 bin düzeyinde İran'lı konuğumuz da bulunuyor. Biz turizmi ve ticareti aynı zamanda birer dostluk köprüsü olarak nitelendiriyoruz. İran'dan Antalya'ya direkt uçuş ve güçlü ulaşım ağlarının kurulması, bu köprünün daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır."

İRAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLMELİ

İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının ardından bölgesel işbirliklerinin geliştirilmesi noktasında önemli fırsatlar olduğunu kaydeden ATSO Başkanı Çetin, İran ve Türkiye arasında kurulacak kuvvetli işbirliklerinin bölgede tansiyonu da aşağı çekeceğini belirtti. ATSO olarak İran'a yapılacak potansiyel işbirliği alanlarının belirleneceği bir ön heyet çalışması sonrasında İran TSMO ile bir işbirliği anlaşması yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

80 MİLYONLUK NÜFUSUYLA AVRUPA'NIN İLGİ ODAĞI

İran'ın ambargo sonrası özellikle Avrupa ülkelerinin büyük ilgisini çektiğini ifade eden İran TSMO Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hossein Sadeghi, ülkenin 80 milyona yakın nüfusuyla büyük bir alım gücüne sahip olduğunu söyledi. Ambargonun kalkmasının ardından Türk yatırımcıların da İran'a adım atacağını ifade eden Sadeghi, "İran bundan sonra pek çok ülke için önemli bir pazar haline gelecek. Ancak bu durumdan yüksek pay almak için yatırımcıların ellerini çabuk tutması gerekiyor" dedi.

ANTALYALI FİRMALAR BİR ADIM ÖNDE OLUR

İran'da 33 tane Ticaret Sanayi ve Madencilik Odası bulunduğunu ifade eden Hossein Sadeghi, İran TSMO'nun bu 33 odanın üst kuruluşu olduğunu ifade etti. ATSO'nun İran TSMO ile yapacağı işbirliği anlaşmasının önemli olduğunu ifade eden Sadeghi, böyle bir çalışmanın Antalyalı firmaları bir adım öne çıkaracağını dile getirdi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, görüşmenin ardından İran TSMO Eğitim Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Hossein Sadeghi'ye Antalya tanıtım kitaplarının olduğu bir set ve ATSO Güzel Sanatlar öğrencileri tarafından yapılan bir suluboya tablo hediye etti.

ODALAR KENTE İMZA ATMALI

Odada gerçekleştirilen görüşmenin ardından Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut ile birlikte Antalya Kültür Sanat'ı ziyaret eden Hossein Sadeghi, burada Picasso ve Ara Güler sergilerini gezdi. Merkezin çok güzel ve önemli bir adım olduğunu ifade eden Sadeghi, Ticaret ve Sanayi Odalarının bulundukları kentlere imzalarını atmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ambargo Sonrası İran Antalyalı Yatırımcılara Önemli Bir Alternatif Olacak

Ambargo Sonrası İran Antalyalı Yatırımcılara Önemli Bir Alternatif Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim