• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ambalaj Atığı Projesi Hayata Geçiriliyor

Ambalaj Atığı Projesi Hayata Geçiriliyor
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Kirletilen çevre yok edilen gelecektir. Geleceğimizi yok etmeyelim Ambalaj atıklarını toplarken ayrıştırmasını...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Kirletilen çevre yok edilen gelecektir. Geleceğimizi yok etmeyelim Ambalaj atıklarını toplarken ayrıştırmasını yaparak geri dönüşüme ve temiz bir çevreye katkıda bulunalım" dedi.

Nazilli Belediyesi ile Kartlısan Geri Dönüşüm Firması arasında daha önce imzalanan protokol gereği ambalaj atıklarını kaynağından ayrıştırmak için çalışmalara başlandı. Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kartlısan Firmasının yaptığı çalışmalar ile Nazilli'nin belirli noktalarına konan Ambalaj Atığı toplama konteynerleri ve kumbaralarından sonra, Müdürlük tarafından evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılmasını, çevre bilincinin arttırılması sağlamak ve halkın atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak amacıyla Nazilli de Ambalaj Atıkları Toplama, Ayırma ve Geri dönüşümü kaynağından ayrıştırmak için Her Eve Ambalaj Atığı Torbası dağıtımı projesi hayata geçirildi.

Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında Pilot bölge olarak seçilen Nazilli'de dört mahallede her eve birer geri kazanım torbası dağıtılacak. Evlere dağıtılan geri kazanım torbalarına biriktirilen ambalaj atıkları geri dönüşüm firması tarafından toplanacağını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli görevlileri, her eve birer adet geri kazanım torbası bırakacaklar bırakırlarken de vatandaşları konu hakkında bilgilendirecekler. Vatandaşlar ayrıca kendilerine dağıtılan broşürlerden konu hakkında bilgi edinebilecek, atıkların hangi gün toplanacağını da kendilerine dağıtılan broşürlerden takip edebilecekler. Nazilli de şu anda günlük 220 ton çöp çıkmakta. Uygulamaya geçecek bu proje ile evlerden çıkan çöplerin içinde bulunan plastik kağıt gibi atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme hız kazandırırken en önemlisi çevremizi temiz tutacağız. Bizim kendimize ait katı atık tesisimiz olmaması nedeniyle Kartlısan firmasının burada çok katkısı var. Geri dönüşümü sağlamak amacıyla çevreyi daha temiz tutmak aynı zamanda geri dönüşüme hız kazandırarak milli servetimizi korumak kaybolmasını önlemek için yapıkları çalışmalarından dolayı firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Pilot bölge ve mahalle olarak ilk önceliğimiz Yıldıztepe Mahallesi, Yeni Mahalle ve Zafer mahallesi olacaktır. Temiz bir Nazilli için Ambalaj atıkları toplama ve ayrılarak geri dönüşümde milli gelirimize de katkı sağlayabilmesi için tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranmaları rica ediyorum" dedi.

Kartlısan Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kartlı Nazilli ilçesinde ambalaj atıklarını ayrıştırmak için belediye başkanlığı ile ortaklaşa her eve bir ambalaj atığı poşeti verme çalışmalarını başlattıklarını söyleyerek bu atıkların düzgün ayrıştırılarak yapılması halinde geri dönüşümün daha başarılı olacağını söyledi.

Evlere dağıtılan geri kazanım torbalarına biriktirilen ambalaj atıkları Yeni Mahalle ve Zafer Mahallesinden Salı günleri saat 09.00 – 12.00 arasında Yıldıztepe Mahallesi ile Belediye SiteleriCuma Günü 09.00-12.00 saatleri arasında Kartlısan geri dönüşüm firması tarafından toplanacak. Ambalaj atıklarını toplayan geri dönüşüm firması ambalaj atıklarını aldıkları evlere geri kazanım torbaları bırakacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim