• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Amatör Denizcilik Sınavlarına Hazırlık Kursları Açılacaktır

Amatör Denizcilik Sınavlarına Hazırlık Kursları Açılacaktır
Amatör Denizcilik Belgesi ve Denizciler İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavlarına Hazırlık Kursları için son başvuru tarihii 22 Ocak 2016 Cuma...

Amatör Denizcilik Belgesi ve Denizciler İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavlarına Hazırlık Kursları için son başvuru tarihii 22 Ocak 2016 Cuma mesai bitimi olarak açıklandı.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) Sınavlarına Hazırlık Kursları açarak kursiyerleri sınavlara hazırlayacak. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen eğitim hizmetlerinin ikincisi için gereken hazırlıkları tamamlayan EHEM bu alanda denizcilik merakı olanların hizmeti ayağına getiriyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından denizcilik alanında verilen hizmetlerden olan Amatör Denizci Belgesi (ADB) ve Denizciler İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarına hazırlık kurslarının yanında sınav merkezi olarak yöre insanımıza önemli bir hizmeti sunmuş olacağız. Geçen Yıl sunduğumuz bu hizmetin tekrarı olan kurs ve sınav merkezi hizmetlerimizle hizmeti insanımızın ayağına getiriyoruz. Eğitimler ve Sınavlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir. Kurslar Hafta içi 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup bilgisayar başında online gerçekleştirilecek eğitimler ise Cumartesi Pazar günleri 10:00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kurslar 35 kişilik gruplar halinde açılacak olup başarmak için devam etme şartı vardır. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı birimleriyle tam bir mutabakat sağlanmıştır. Bundan böyle insanımız bu sınavlar için Çanakkale ya da İzmir e gitme zahmetine girmeden bu hizmetleri alma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Özellikle merkezimizce bu sınavlara hazırlık kursları açılarak hizmetleri insanımızın ayağına getirmiş olacağız. Kurslardan sonra belgelerini eksiksiz olarak tamamlayanların online olarak yapılacak sınavları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla merkezimizde gerçekleştirilecektir. İstenen evrakları tamamlayarak sisteme yükleme işlemini gerçekleştiren ibraz ederek bu sınavlara başvuru hakkı elde eden ve başarılı olanlar Amatör denizci ve Kısa Mesafe telsiz Operatörlüğü Belgelerini almaya hak kazanmış olacaklardır." denildi.

Amatör Denizci Belgesi (ADB) boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyetini sağlayan bir belge, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknenizde bir VHF telsiz cihazınız var ise bunu kullanabilmeniz için Kısa Mesafe Telsiz Belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıntılı Bilgi için Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurarak edinebilecekleri bildirildi.

Amatör Denizcilik Sınavlarına Hazırlık Kursları Açılacaktır

Amatör Denizcilik Sınavlarına Hazırlık Kursları Açılacaktır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim