• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

AMATEM, uyuşturucu bağımlısı gence 3 ay sonrasına randevu verdi

AMATEM, uyuşturucu bağımlısı gence 3 ay sonrasına randevu verdi
Askerde bir arkadaşı tarafından uyuşturucuya alıştırılan E.A (23) için, tedavi amacıyla başvurdukları AMATEM'de 3 ay sonrasına randevu verildi.

Askerde bir arkadaşı tarafından uyuşturucuya alıştırılan E.A (23) için, tedavi amacıyla başvurdukları AMATEM'de 3 ay sonrasına randevu verildi. Baba F.A, "Oğlum ölünce mi gün verecekler." diye duruma isyan etti.

Meydan gazetesinden Abdülkadir Çalgın'ın haberine göre E.A, vatani görevini yaparken bir arkadaşı tarafından uyuşturucuya alıştırıldı. Bağcılar'da yaşayan E.A, bonzai ve eroin kullanmaya başladı. Oğlunun gözlerinin önünde eridiğini belirten baba F.A, "Evladım bu illeti bırakmazsa kendi ellerimle öldüreceğim." dedi.

'ASKERDE ALIŞTI'

Oğlunun 3 yıl önce askerde bir arkadaşı tarafından uyuşturucu batağına çekildiğini anlatan F.A., "AMATEM'lerdeki yoğunluk nedeniyle tedavi ettiremiyoruz. Aynı kuruma yatırmak istediğimizde de 3-5 ay sonrasına gün veriyorlar. Oğlum ölüyor. Çocuğum öldükten sonra AMATEM'de bize sıra gelse ne olur, gelmezse ne olur?" diye feryat etti.

F.A, devletin daha fazla AMATEM açması gerektiğini ifade ederek, "Çocukları bataktan kurtaracak yeni tedavi merkezlerine ihtiyaç var. Aksi halde çocuklarımızın ölümlerini izlemekten başka bir şey yapamayız." şeklinde konuştu.

'TEK HEDEFİM HAYATTA TUTMAK'

Uyuşturucudan sonra oğluyla ilgili gelecek hayali kurmaktan vazgeçtiğini anlatan F.A., "Artık oğlumu hayatta tutmaktan başka hedefim kalmadı. Gerekirse kendi ellerimle öldürürüm ama yine de onu uyuşturucuya kurban etmem." ifadelerini kullandı.

Bu arada, 3-5 ay sonraya gün verildiği iddialarını sormak için ulaşılan AMATEM yetkilileri, iddialara vermekten kaçındı.

'2014'TE KULLANIM ORANI YÜZDE 17 ARTTI'

Polisin 2014 yılı raporuna göre uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı geçen yıl yüzde 17 arttı. Bonzai kullanımında ise artış yüzde 40'a ulaştı. Yine geçen yıl 232 kişi doğrudan, 416 kişi de dolaylı olmak üzere toplam 648 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti. 2013'te ölüm sayısı ise kayıtlara 162 olarak geçmişti.

Cihan

AMATEM, uyuşturucu bağımlısı gence 3 ay sonrasına randevu verdi

AMATEM, uyuşturucu bağımlısı gence 3 ay sonrasına randevu verdi

AMATEM, uyuşturucu bağımlısı gence 3 ay sonrasına randevu verdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim