• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor
Amasya'dan Soma'ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yer altında...

Amasya'dan Soma'ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yer altında başlattığı eylem 20 gündür sürüyor.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal, eylemde bugüne kadar 34 madencinin hastanelik olduğunu açıkladı. Eylemin ilk haftası yürüyüşler yaptıktan sonra yerin bin 600 metre altına inip günlerdir dışarı çıkmayan madenciler eyleme devam ederken, eşleri de madenin girişinde onlara destek oluyor.

Eylemde olan 220 arkadaşından bugüne kadar 34'ünün hastanelere sıvı kaybı, soğuk ve diğer nedenlerden dolayı ambulansla götürülerek tedavi edilip tekrar madene döndüğünü belirten Şube Başkanı Hakan Çatal, "Bugün eylemimizin 20. günü. Açlık grevinin de 8. gününden 9. gününe girdik. Şu ana kadar 34 tane arkadaşımız hastanelere çeşitli nedenlerle gittiler. Açlık var, soğuk var. Hastalık var. Ama çıkmayacağız diyorlar" dedi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'un da katıldığı açıklamada isteklerini yineleyen Hakan Çatal, "Bizim, işçilerin, ailelerin tek isteği ekmeğimizi burada yiyelim. Herkes akşam olduğu zaman evine, çoluğunun, çocuğunun yanına gitmesi. Eylem ne zamana kadar devam edecek. Madencinin canlısı para etmiyor. Ölüsü çok ses getiriyor. Burada birkaç kişi ölecek. Bu iş çözülecek" diye konuştu.

Çatal, "Bizim sorunumuzu dinleyen kim varsa sesleniyorum. Lütfen Allah rızası için burada bir işçi ölmeden bu işi bir an önce bitirelim" şeklinde konuştu.

Madenci oğlu Veysel'inde yer altında olduğunu anlatan Naciye Semiz, "Torunlarım "babamızı istiyoruz" diyorlar. Yerin altında olduğu için çocuklar göremiyor. Torunlarımın psikolojisi bozuldu. Çocuğum kaç gündür yerin altında aç eve gelmiyor. İki çocuğu var. Okula gönderemiyorum" derken, eşi İdris'in de yer altında olduğunu, kendisinin de biri lise, diğer ortaokula giden iki çocuğunun yanı sıra 6 aylık ikizlerine baktığına değinen Sati Karaköse de, "Onlar yer altında aç. Biz de yer üstünde. İşimizi, aşımızı, ekmeğimizi istiyoruz. Gerekirse eşlerimizle birlikte bizde ineceğiz yer altında" ifadelerini kullandı.

Madenciler, çevrede güvenlik tedbiri alan jandarmalara da sıcak çay ikram etti.

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Amasyalı Madencilerin Eylemi 20 Gündür Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim