• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi
Amasya'dan Soma'ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yerin bin 680...

Amasya'dan Soma'ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yerin bin 680 metre altında başlattığı eylem 3. haftada sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymen Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararların Amasya'ya gelen bakanlık temsilcileri tarafından işçilere iletilmesi üzerine eylemin sona erdiğini belirten Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, "Bakanlıkta yapılan toplantı ve bakanlık temsilcilerinin buradaki işçi arkadaşlarla yaptığı toplantılar sonucunda yer altındaki ölüm orucunu, eylemi bu saatten sonra bitiriyoruz" dedi.

"Bakanlarımızın özellikle üzerinde durdukları nokta burada ciddi manada bir milli servet var. Bu servetin bir an önce işletilmesi lazım. Mevcut durumda kendilerine anlatıldıktan sonra yeni bir yapılanma ile yeni bir baca şeklinde plan proje dahilinde burada çalışmaya başlanılması yönünde bir talimatları var diyen" Güven, şöyle konuştu:

"İki bakanımızın yaptığı toplantıda bu iş yerinin bir an önce faaliyete geçmesi noktasında bize bir teminat verdiler. Bir an önce ocakların eksiklikleri giderilecek. Bizatihi bu konudaki muhatabımızın kendileri olduğunu, bu iki bakanlığımızın, devletin sözü olduğu noktasında bize böyle bir güvence verdiler. Biz de bu söz üzerine yer altındaki ölüm orucunu bitiriyoruz. Bu hafta sonu veya bakanlarımızın müsait olduğu bir program dahilinde de buradan bir heyet halinde kendilerini ziyarete gideceğiz. Bize hiçbir mağduriyet yaşanmayacağına dair söz verdiler."

3 haftadır süren eylemin son 10 günü yer altında bulunduklarını anlatan madencilerden İsa Karaköse, "Çocuklarıma kavuşmanın mutluluğu içindeyim" derken, Bakan Soylu ile Bakan Albayrak'a teşekkür eden 9 yıllık madenci Süleyman Demirok da, "Çok stresli, soğuk havalarda kokunun, gazın olduğu bir ortamda eylemimizi sürdürdük" ifadelerini kullandı.

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Amasya’daki Madenci Eylemi Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim