• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı
Sarıkamış dağlarında 101 yıl önce donarak hayatını kaybeden şehitler için Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş...

Sarıkamış dağlarında 101 yıl önce donarak hayatını kaybeden şehitler için Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.

Soğuk havaya rağmen katılımın yüksek olduğu yürüyüşe, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, protokol üyeleri, gaziler, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlenen anma programıyla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, genç nesillerde tarih bilinci oluşturmak amacıyla bu tür programların düzenlendiğini ifade etti. Kodek, "Vatanımızı, milletimizi, değerlerimizi, kutsallarımızı seve seve korumak adına can veren bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Bu vefakar millet, bu vefakar gençlik, bu cefakar şehitlerini asla unutmayacak inşallah." dedi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Sarıkamış Destanı'nın, 101 yıl önce Osmanlı coğrafyasının her tarafından vatan ve iman sevgisine sahip Anadolu evlatlarının, vatan savunması için Doğu'nun Çanakkale'si kabul ettiği yere gelenlerin destanı olduğunu söyledi. Sarıkamış Destanı'nın aynı zamanda büyük bir kahramanlık destanı olduğunu kaydeden Çomaktekin, şu ifadeleri kullandı: "Bu destan Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Yemen'de, Filistin'de o yıllarda dönen olayları çok iyi idrak etmemizi sağlıyor. Dünyada dönen olaylara baktığınızda aslında olayların hiç farkı olmadığını, o dönemki olayların aynı şekilde devam ettiğini, Anadolu coğrafyasında dış güçlerin ve içerdeki hain uzantıların tuzaklar ve emeller peşinde koştuğunu görüyorsunuz. Ecdadınızın neler yaşadığını ve ne için mücadele ettiğini gördüğünüzde bugün oynanan oyunları çok daha kolay bir şekilde çözeceksiniz.

Ecdadını tanıyan, seven, ecdadının iman şuuruna ve vatan sevgisine sahip olan gençlik, bu ülkeyi daha üst noktalara taşımaya çalışan bir gençlik demektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Gençlik ecdadını tanıdıkça, kendinde daha büyük işler yapabilme cesareti bulacaktır." Bizim en büyük umudumuz, güvenimiz gençlerimizdir. Sizleri böyle gördükçe moralimiz artıyor, ümitli olmamız için çok sebep olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bugün Sarıkamış Destanı dolayısıyla şehit olan bütün şehitlerimize ve Güneydoğu Anadolu coğrafyasında oynanan oyunu bozmak üzere şehit olan bütün askerlerimize ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Program Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafından şehitler için yaptırılan duanın ardından sona erdi.

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Amasya’da Sarıkamış şehitleri anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim