• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Amasya Eğitim Endeksinde 3. Sırada

Amasya Eğitim Endeksinde 3. Sırada
Amasya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk defa hazırladığı "İllerde Yaşam Endeksi 2015" araştırması...

Amasya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk defa hazırladığı "İllerde Yaşam Endeksi 2015" araştırması eğitim kategorisinde Amasya üçüncü sırada yer almasını "Bu sonuç sürpriz değil" diye değerlendirdi.

İllerin eğitim ile puanları hesaplanırken, okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan ortalaması, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı, kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı gibi beş gösterge incelendiğini en yüksek değeri 0,7468 ile Tunceli, ikinciliği 0,737 ile Isparta, üçüncülüğü ise 0,7036 puanı ile Amasya'nın elde ettiğini belirten Prof. Dr. Gökdere, "Amasya da uzun yıllardan beri yaşayan bir eğitimci olarak bu sonuç beni son derece memnun etti. Geçmişiyle, mevcut durumuyla Amasya bu sonuca fazlasıyla layık bir şehir. Gelecekte de daha iyi olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Amasya'nın eğitim konusunda hassasiyeti olan bir şehir olduğunu vurgulayan Murat Gökdere, "İlimizde son yıllarda yapılan çalışmaların meyveleri alınmaya başlanmış olması son derece sevindirici bir durumdur. Zira Amasya okullaşma oranı, sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğrenci başına düşen öğretmen sayısı, derslik sayısı gibi kriterlerle uzun yıllardan beri Türkiye ortalamasının üstünde olan bir şehirdir. Dolayısıyla bu sonuç sürpriz olmamıştır. Beklenilen bir durumdur. Amasya Üniversitesi olarak ise Amasya'daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep işbirliği içinde olduk. Eğitimle ilgili birçok çalışma yaptık ya da mevcut akademik kadrolarımızla destekledik" diye konuştu.

Gökdere şunları söyledi: "Eğitim Fakültesi olarak öğretmen yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler bize öğrenci olarak geliyorlar. Bu döngünün ayrılmaz parçaları üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Yüksek öğretimin ilimizdeki temsilcisi olarak üniversitemiz geçmişte olduğu gibi inşallah gelecekte de her türlü eğitim faaliyetine destek vermeye devam edecektir. Amasya'daki paydaşlarımızla beraber daha iyisi olmak için çalışacağız. Bu başarı her şeyden önce gözbebeğimiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarısıdır. Daha önemlisi onlara her türlü zorlukta kol kanat geren ailelerinin ve eğitime gönül verenlerin başarısıdır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor mevcut başarının daim olmasını diliyorum."

Amasya Eğitim Endeksinde 3. Sırada

Amasya Eğitim Endeksinde 3. Sırada

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim