• BIST 9548.09
  • Altın 2489.971
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.563
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”

“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”
Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben "Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak" dedi.

Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben "Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak" dedi.

2008 yılında ilk şubesini İstanbul'un Bakırköy ilçesinde açan Tonton Baba'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karakeben, Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirterek "Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak" dedi.

Karakeben, "Ürettiğimiz Türk lezzetlerini, farklı bir üslupla ekmek arasında sunmaktayız. Amacımızdan hiçbir zaman ödün vermeden bu topraklardan doğan ve dünyaya yayılmış olan sucuk,köfte ve kokoreç gibi lezzetleri tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Yılda bir milyon misafir"

Mekanın konuklarına daha iyi hizmet verebilmek için 24 saat ulaşımı rahat olan prestijli noktaları tercih ettiklerini söyleyen Karakeben, "Halihazırda İstanbul'da İncirli ,Cevizlibağ ,Cennet ,Yeşilköy ,Bakırköy ,Etiler Florya ve Çapa olmak üzere 8 şubemiz bulunuyor. Yılda 1 milyon misafir ağırlayan bir müessese haline gelmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

"Yeniliklere önem veriyoruz"

Bünyesinde kaşarlı kokoreç gibi yeni tatlar oluşturmaya önem verdiklerinden bahseden Karakeben, "Bir diğer lezzetimiz de özel baharatlarla terbiye edilerek hazırlanan ve dinlendirilen kuzu kokorecidir. Kısık ateşte özenle pişirilen kokoreç mangal üzerinde kızartılmış olan çıtır çıtır Tonton ekmeklerle sunulmaktadır. Hiç bir yerde kolay kolay rastlayamayacağınız ve konukları tarafından en çok tercih edilen lezzeti de mekana has olan kaşarlı kokoreçidir" dedi.

Nafiye babaanne çorbası

Şubelerinde yapılan Nafiye babaanne çorbasından da söz eden Karakeben "Tonton Baba'nın çorbası ve tatlıları da çok meşhurdur. Çorba başka bir yerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetlidir. Kemik suyu ile saatlerce kaynatılarak babaanne tadında çorba yapılıyor. Babaanne diyoruz çünkü çorba babaanne Nafiye hanımın reçetelerine sadık kalınarak üretilmektedir. Kısa zamanda gurmelerin ve lezzet tutkunlarının uğrak yeri olmayı başardık. Bu mekanın müdavimleri sanatçılar, gazeteciler futbolcular ve lezzet düşkünü olan insanlardan oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim