• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Altunkaya: Gaziantepli gıda firmaları Dubai'deki fuarın meyvelerini alacak

Altunkaya: Gaziantepli gıda firmaları Dubai'deki fuarın meyvelerini alacak
Gaziantepli firmalar, Dubai'de düzenlenen Gulfood 2016 Gıda Fuarı'ndan mutlu döndü.

Gaziantepli firmalar, Dubai'de düzenlenen Gulfood 2016 Gıda Fuarı'ndan mutlu döndü. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya, gıda sektöründeki yenilikleri yakından takip etmek ve bu yenilikleri firmalarda uygulamak için fuarların büyük önem taşıdığını, Gaziantepli gıda firmalarının Dubai'deki fuarın meyvelerini de alacağını söyledi.

Dubai izlenimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Altunkaya, "Fuarlar ihracatçılarımız için büyük önem taşıyor. Türk ihracatçıları dünyanın neresinde olursa olsun mutlaka fuarlarda, etkinliklerde yer alarak o coğrafyalardaki etkilerini arttırıyor. Dubai bizim için özellikle Ortadoğu, Afrika, Asya ve Uzak Doğu ülkeleri için büyük önem taşıyor. Bu yıl da Türkiye'den önemli katılım oldu. Gaziantep'ten 19 Gaziantep merkezli, merkezi İstanbul'da bulunan ancak üretimi ve faaliyetleri Gaziantep'te yer alan 5 gıda firmamızla birlikte toplam 24 firmamız bu fuarda yer aldı." dedi.

Fuar süresinde firmaların güzel irtibatlar kurduğunu kaydeden Altunkaya, sektörde yenilenmenin önemine vurgu yaptı.

Gıda sektörünün Gaziantep sanayisindeki yerinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Başkan Altunkaya, fuarlara sadece ürün pazarlamak için gidilmediğini aynı zamanda gelişen teknoloji ve yeniliklerin de mercek altına alındığını belirtti. Altunkaya, şunları söyledi: "Yenilenmezsen yenilirsin sözünü asla unutmamak gerekiyor. Bugün sektörde Gaziantep Türkiye'nin önde gelen illeri arasında. Ancak gıda sektöründeki yenilikleri yakından takip etmek ve bu yenilikleri firmalarda uygulamak hepimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Fuarlar bu anlamda yeniliklerin ve gelişmelerin görülmesi, diğer ülkelerin sektörle ilgili neler yaptığının fark edilmesi için ayrı bir öneme sahip. GAİB bu anlamda fuara sadece firma bazında katılmamış, aynı zamanda büyük bir heyetle de katılarak gelişmeleri mercek altına almıştır." Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim