• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Altuncan Hatun Toplantı Ve Spor Merkezinin Temeli Atıldı

Altuncan Hatun Toplantı Ve Spor Merkezinin Temeli Atıldı
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Alavardı Mahallesi'ne kazandırılacak ve "Devlet Kurtaran Hatun" olarak bilinen Selçuklu Sultanı Tuğrul...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Alavardı Mahallesi'ne kazandırılacak ve "Devlet Kurtaran Hatun" olarak bilinen Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in eşi Altuncan Hatun'un isminin verildiği toplantı ve spor merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yapılacak Altuncan Hatun Toplantı ve Spor Merkezi'nin temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtar derneklerinin başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Alavardı Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı, mahallelerine kazandırdığı yatırımlardan dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür etti.

DEVLET KURTARAN HATUN "ALTUNCAN"

Şanlı tarihimizde kadınların da rol model olduğunu ve bu tesise ismini verecekleri Altuncan Hatun'un da "Devlet Kurtaran Hatun" olarak tarihe altın harflerde ismini yazdırdığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "İla'yı Kelimetullah için; at binen, kılıç kuşanan ve eşi Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in her zaman yanında yer alan Altuncan Hatun, söz konusu devlet olduğu zaman gözünü kırpmadan oğlunu zindana attıracak kadar da devletine, ülkesine ve milletine gönülden bağlı bir kadındır. Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, bir isyanı bastırmak için gittiğinde başarılı olamamış üstelik muhasara altında kalarak oldukça zor bir durumda kalmıştır. Altuncan Hatun, oğlunu tahta çıkarmak isteyenlere karşı çıkarak oğlunu zindana attırmış ve Türkmenlerden topladığı bir ordunun başına geçerek Tuğrul Bey'i muhasaradan çıkarmış ve Selçuklu Devleti'ni yıkılmaktan kurtarmıştır. Fedakar, cesur ve oldukça bilgili olan Devlet Kurtaran Altuncan Hatun'a günümüzden bir teşekkür nişanesi olarak bu tesise ismini verirken, onun için Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

KOMPLEKS BİR YAPI

Altuncan Hatun Toplantı ve Spor Merkezi'nin bölgede önemli bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkat çeken Başkan Toru, "Kompleks bir yapıya sahip olan ve toplantı salonunun yanı sıra içerisinde spor salonu da barındıracak olan merkez, çok kısa bir süre içerisinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır. Modern bir mimari tarzıyla bin 742 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan merkezde ayrıca bir adet de mağaza bulunmaktadır. 240 gün gibi kısa bir süre içerisinde bitirmeyi planladığımız merkez, bölgedeki önemli bir ihtiyacı da gidermiş olacaktır. Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak; sosyal dokumuzu güçlendirecek, birlik ve beraberliğimizi sürdürmemize vesile olacak olan bu tür tesisleri belediye olarak oldukça önemsiyoruz. Tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra dualar eşliğinde Altuncan Hatun Toplantı ve Spor Merkezi'nin temeli atıldı.

Altuncan Hatun Toplantı Ve Spor Merkezinin Temeli Atıldı

Altuncan Hatun Toplantı Ve Spor Merkezinin Temeli Atıldı

Altuncan Hatun Toplantı Ve Spor Merkezinin Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim