• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi kapsamında Altınözü ilçesinde içme suyu hattı...

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi kapsamında Altınözü ilçesinde içme suyu hattı döşeme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Yıllardır bakımsızlıktan dolayı paslanmış ve kullanılamaz hale gelen boruların baştan sona değiştirildiğini belirten HATSU yetkilileri, Altınözü ilçesine yapılacak 44 km'lik hattın döşenmeye başlandığını, ayrıca 4 içme suyu deposunun da yapılacağını kaydetti.

Su depolarından; Hanyolu, Yanıkpınar, Karbeyaz, Seferli, Avuttepe, Tokdemir, Sivrikavak ve Firi Çiftliği mahallelerine su temin edileceğini açıklayan yetkililer, söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallenin temiz suya kavuşacağına belirtti.

Yayladağı, Samandağ, Belen ilçelerinin yanı sıra Altınözü'nde de hayata geçen projesi çerçevesinde içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları sayesinde vatandaşların kirli ve paslı borulardan kurtulacağını ifade edildi. Uzman teknik personel gözetiminde yapılan çalışmada 5 kamyon, 3 kepçe ve 20 personelin görev yaptığı aktarıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Karbeyaz Mahalle Muhtarı Bekir Güler, 2014 yılında kuraklıktan dolayı mahallede büyük bir su sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ilettikleri sorunlarının anında çözüldüğünü kaydetti.

Kılıçtutan Mahalle Muhtarı Özcan Okuyan ise Büyükşehir olmadan önce ciddi anlamda su sıkıntısı çektiklerini, mahalleye 6 günde bir 1 saat su verildiğini hatırlattı. Kuraklıkla birlikte mahalleye su verilemez olduğunu ifade aktaran Okuyan, sorunun HATSU'ya iletilmesinin ardından gereken çalışmaların yapıldığını ve mahallede 24 saat kesintisiz suyun aktığını vurguladı.

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor

Altınözü’nde 8 mahalle temiz suya kavuşuyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim