• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) "Süleymanpaşa İlçesi Altınova Mahallesi Taşkın Koruma Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) "Süleymanpaşa İlçesi Altınova Mahallesi Taşkın Koruma Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Altınova Mahallesi'nde Ünyeliler Pastanesi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri ve Altınova mahallesi sakinleri katıldı.

"ALTINOVA MAHALLEMİZİN ÖNEMLİ BİR PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın açılış konuşması ile başlayan "Süleymanpaşa İlçesi Altınova Mahallesi Taşkın Koruma Projesi" bilgilendirme toplantısında Başa, "Altınova Mahallesi'nin önemli sorunlarından biri olan taşkın meselesinin çözüm projesini sizlerle paylaşmak için buradayız. Şuanda projenin yapımı için ihaleye çıkıldı. Nisan sonu mayıs başı gibi de projenin temelini atmak için tekrar bir araya geleceğiz. Çok kısa bir zamanda bu projeyi tamamlayıp Altınova Mahallemizin önemli bir problemini çözeceğiz" dedi.

Genel Müdür Başa'nın ardından TESKİ Projeler Daire Başkanı Bahattin Yılmaz, projenin detaylarını katılımcılar ile paylaşırken proje ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

"YATIRIMIN DEĞİŞİME DÖNÜŞMESİ BİR SÜREÇ"

Yılmaz'ın sunumunun ardından kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bundan iki hafta önce gelip Altınova mahallemize 23 ayda ne yaptığımızı, kaç metre yol yaptığımızı, ne kadar yatırım yaptığımızı, bütçemize bunun oranını, bunun nüfusa oranını, gösterirken Altınova mahallesinin bütününü gösterdik. Burası bizi Barbaros'a, Kumbağ'a hatta Şarköy'e bağlayan ana güzergahın ilk noktası. En büyük sıkıntıyı çeken ilk mahallemiz bizim dönemimizdeki. Geçmiş dönemlerde ayaklarda poşetlerle dolaşılırken artık poşet giymeye gerek kalmadı. Yatırımın değişime dönüşmesi bir süreç. Bu şehre çok ciddi bir altyapı yatırımı yapılıyor. Biz bunu görmesek de fark etmesek de bunun sıkıntılarını çeksek de bu şehir yatırımdan nasibini alıyor. Öncelikle de Büyükşehir Belediyesi tarafından alıyor" ifadelerini kullandı.

"BARBAROS VE KUMBAĞ'A DOĞALGAZ DÖŞENDİKTEN SONRA BÖLGENİN ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK"

Bölgedeki altyapı çalışmaları konusuna da değinen Başkan Eşkinat, "Barbaros kazılmaya başlandı ve kanalizasyonla buluşacak. Kumbağ'da vidanjörden bıkmış insanlar kanalizasyona kavuşacak. Oranın da ihalesi hazır. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılıp başlanacak. Az önce gelirken başkanımla konuştuk. Barbaros ve Kumbağ'a da doğal gaz döşendikten sonra bu bölgenin alt yapı diye bir sorunu kalmayacak. Sonrasında ise altyapı ile ilgili bu yollara tek bir kazma vurulmayacak" dedi.

"YIL SONUNDA ALTINOVA'DA YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK"

Altınova mahallesi sahilini canlandırmak için harekete geçildiğini ifade ederek sözlerine devam eden Eşkinat, yollar konusuna da değinerek, "Geçtiğimiz yıl buranın sahilini kullanılabilir hale getirdik. Bu sene daha da düzelteceğiz. Aynı 100. Yıl mahallemizde olduğu gibi burada da Altınovalılar çok ekonomik koşullarda aydınlık bir ortamda yeşil alanı kullanacaklar. Bir de geçen toplantıda ilettim bu yılın sonuna kadar Altınova da yapılmamış hiçbir yol kalamayacak. Hepsi tamamlanmış olacak" diye konuştu.

"5. YILIMIZI TAMAMLARKEN SİZİN KARŞINIZA ÇIKIP BU ŞEHRİ DİMDİK, TERTEMİZ SİZE HEDİYE EDECEĞİZ"

"Biz Sayın Kadir Albayrak ile buraya kol kola geldik" diyen Eşkinat, "5 seneyi kol kola geçireceğiz. Başımız dik geldik. Kimseye borçlanmadan geldik. Bizim arkamızda ne müteahhitler ne de başkaları var. Biz Tekirdağ'ın çocukları olarak geldik. 5. yılımızı tamamlarken de sizin karşınıza çıkıp bu şehri dimdik, tertemiz size hediye edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Eşkinat'ın konuşmasının ardından son sözü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak söyledi. Albayrak, "Bizim büyükşehir olarak 354 mahallemiz var. Altınova mahallemiz bunlardan biri. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, gelip buraya size "Biz hazırız. Hesap vermeye de hazırız, hizmete de hazırız. Hizmette yapıyoruz. İşte hizmetlerimiz bunlar." demeye geldiysek anlımız ak göğsümüzü gere gere gelmişizdir. Bizim sevdamız hizmet etmek; bizim sevdamız Tekirdağ" dedi.

"SU BASKINI HADİSESİ BU YATIRIM İLE TARİH OLACAK"

Altınova mahallesinin geçmiş dönemde yaşadığı taşkın problemine değinen Albayrak, "TESKİ toplantılarımızda genel müdürümüze "Altınova'ya altyapı konusunda gereken neyse acilen yapın" talimatını verdim. Çünkü Altınova en çok zahmeti çeken mahallemiz. Bu akşamki yatırımın olmasını en çok ben istedim. Altınova'nın kenar mahallelerinde yaşanan su taşması, su baskını hadisesi bu yatırım ile tarih olacak. Artık Altınova bu zahmeti çekmeyecek" ifadelerini kullandı.

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Altınova’da Su Taşkını Tarih Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim