• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Altınova Yolu Gün Sayıyor

Altınova Yolu Gün Sayıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent trafiğine çözüm getirecek Altınova'daki yeni yol çalışması gün sayıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent trafiğine çözüm getirecek Altınova'daki yeni yol çalışması gün sayıyor. Asfaltı tamamlanan yolda, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaalanı yoluna alternatif olacak, kent içi trafiğine büyük rahatlama getirecek Altınova yolu çalışmaları sürdürüyor. 5 kilometrelik yolun asfalt çalışması tamamladı. Elektrik, aydınlatma işleri ile peyzaj düzenleme ve sulama işlerinde sona gelindi. Projede bulunan 4 trafo binasının imalatı yapıldı. Yolun aydınlatma direklerinin yarısı dikilerek, hizmete alındı. Çalışmaların Mart ayı içinde tamamlanması hedefleniyor. Altınova yol yapım çalışmaları kapsamında bugüne kadar 600 bin metreküp kazı, 140 metreküp dolgu gerçekleştirildi. 8 bin 500 metre yağmursuyu drenaj kanalı, TEDAŞ ve alt yapı için 7 bin 230 metre galeri imal edildi. Peyzaj ve sulama işlemleri için 11 bin 500 metreküp bitkisel toprak teşkili yapıldığı, 13 kilometre sulama hattı çekildi. 3 adet sulama sondaj kuyusu açıldı.

YENİ ÇEVREYOLU

Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolu 3 etap halinde Kepez üzerindeki Korkuteli Kavşağı'na bağlanacak. Toptancı Hal Beşkonak Köprüsü-Havaalanı arasındaki ilk etap ile Göçerler- Beşkonak Köprüsü arasındaki ikinci etabı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Göçerler'den Korkuteli Kavşağı'na ulaşan üçüncü etabı ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tamamlayacak. Burdur ve Korkuteli istikametinden gelen araçlar şehir içine girmeden havaalanı ve Alanya istikametine ulaşabilecek. Alanya istikametinden gelen sürücüler de bu yolu kullanarak Antalya'nın Burdur çıkışına merkez trafiğini görmeden gidebilecek. Yol tamamlandığında Havaalanı Yolu ve Gazi Bulvarı'ndaki trafikte büyük rahatlama yaşanacak.

Altınova Yolu Gün Sayıyor

Altınova Yolu Gün Sayıyor

Altınova Yolu Gün Sayıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim