• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral:

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral:
Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada,...

Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ormanların ve tüm doğal varlıkların hiçbir zaman bugünkü kadar tehdit altında olmadığını söyledi.

Ekonomimize büyük katkılar sağlayan ormanlarımız için yenileme, gençleştirme çalışmalarına destek olunması gerektiğini ifade eden Oral, "Ormanlar bir ülkenin övünç, güzellik kaynağıdır da. Öte yandan kullandığımız çoğu araç ve gereçler orman ürünlerinden yapılmaktadır. Bu kadar yarar sağlayan ve ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayan ormanlarımızı korumalıyız, ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeliyiz, ağaçlandırma konusunda çocuklarımızı eğitmeliyiz. İnsanoğlu kişisel çıkarları uğruna ev yapmak, fabrika inşa etmek, yol yapmak, tarla açmak, maden çıkarmak, kimi zaman sadece yok etmek için acımasızca ormanları kesiyor, yakıyor ve işgal ediyor. Oysa orman, yan yana duran ağaç topluluklarından çok daha fazlasıdır. Ormanlar, toprağı yani yaşamı en büyük tehdit olan erozyondan koruyan, su varlığımızı zenginleştiren yeşil bir örtüdür. Sellerin ve taşkınların oluşmasını önler, yer altı sularının birikmesine yardım eder, iklim üzerinde olumlu etkiler yapar, havayı temizler, gürültüyü azaltır. Ekolojik olarak çok hassas bir konumda bulunan ormanlarımız iklim ve toprak yapısındaki çeşitlilikten kaynaklanan ender bir biyolojik zenginliktir. Altınova Belediyesi olarak, ilçemizde bulunan yeşil alanları en titiz bir şekilde korumakta, yeni yeşil alanlar oluşturma çabaları içerisinde bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın ormanlarımızın güzelliklerinden yararlanmaları için mesire alanları oluşturmakta, halkımızla doğayı buluşturmaktayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim