• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor
Genç oyuncularına satranç ve cimnastik dersleri veren Altınordu'da şimdi de dengeyi artıran, enerji verimliliği sağlayan ve kontrollü düşme yeteneğini...

Genç oyuncularına satranç ve cimnastik dersleri veren Altınordu'da şimdi de dengeyi artıran, enerji verimliliği sağlayan ve kontrollü düşme yeteneğini geliştiren judo eğitimleri başladı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu çatısı altında "İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu" olma eğitimleri alan ve hayata çok yönlü olarak hazırlanan gençler, satranç ve cimnastiğin ardından judo dersleri de görmeye başladı. İzmirli judo antrenörü Kezban Kaplan tarafından verilen eğitimler şu anda, Altınordu Futbol Eğitim Kurumu'ndaki (AFEK) U7, U8, U9 ve U10 takımı öğrencilerine veriliyor. Çocuklar, judo sayesinde öncelikli olarak denge yeteneklerini artırırken, kontrollü düşmeyi öğrenip pratik zekaya kavuşuyor.

Antrenör Kezban Kaplan, judonun disiplin temelli bir Uzak Doğu sporu olduğunu vurgulayarak, "Judo, bilinenin eksine pratik zekanın ön plana çıktığı bir beyin cimnastiğidir. Sporcu, judo sayesinde bedensel ve fiziksel enerjisini doğru kullanmayı öğrenir. Futbolun 90 dakika performans gerektiren bir spor olduğunu düşündüğünüzde bu enerjiyi doğru kullanmanın ne kadar öneli olduğunu rahatlıkla kavrayabilirsiniz." dedi.

Futbolun yoğun darbe içeren bir spor dalı olduğunu da vurgulayan Kaplan, "Kontrolsüz düşmeler, zaman zaman aktif spor yaşamını tehlikeye sokma noktasına kadar gidebiliyor. Judo ise özündeki temel sayesinde futbolcu adaylarına dengeyi ve kontrollü düşmeyi öğretiyor, sakatlıkların en aza indirgenmesini sağlıyor. Diğere yandan kuvvet geliştirici özelliğiyle de futbolcu adayının fiziksel gelişimine yardımcı olur." diye konuştu.

AFEK U12 Antrenörü Nehir Aydemir, judo eğitiminin çocuklara büyük yarar getireceğini söyleyerek, "Oyuncunun fiziksel ve mental gelişimine çok önem veriyoruz. Judo ise aynen satranç gibi çok faydalı bir eğitim olacaktır." yorumu yaptı.

AFEK Performans Antrenörleri Cemal Bülbül ile Can Durak ise haftada 1,5 saatlik eğitim sayesinde oyuncuların ciddi kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, AFEK'te bir sporcunun komple yetişmesi için tüm adımların atıldığını söylediler.

Oyuncular Emirhan Adak ile Utku Büyükköse ise judo eğitimi sonrasında yaptıkları açıklamada, "Ülkemizde hiçbir futbol kulübünde olmayan eğitimleri alıyoruz ve bu açıdan çok şanslıyız. Judonun bize düşme ve yeniden kalkıp mücadeleye devam etme konusunda büyük katkıları olacak. Judo, kuvvet ve koordinasyonumuzu geliştirmesi açısından da büyük önem taşıyor. Derslerimiz aynı zamanda çok eğlenceli geçtiği için de çok mutuyuz." dediler.

Cihan

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor

Altınordu'da futbolculara judo eğitimi veriliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim