• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı
Altınordu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında...

Altınordu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2. Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında gerçekleşti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Altınordu Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Altınordu Belediyesi'nin daveti üzerine ilçeye gelen Almanya'nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindekiler katıldı. Komisyonlardan gelen yazı ve taleplerin görüşülmesinin ardından Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Meclis Üyelerine ve Almanya'nın Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki heyetin gelişi ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Hedeflerinin birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Engin Tekintaş bu kapsam da Almanya'da yaptıkları ikili görüşmeler neticesinde Recklinghausen Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını söyledi. Bu kardeşliğin hem ilçeye hem de Almanya'da bulunan Türk ve Müslüman kardeşlere önemli kazanımlar sağlayacağını ifade eden Tekintaş, "Daha önce yapılan görüşmeler neticesinde Almanya'nın Recklinghausen Belediyesi'ni ziyaret ederek ikili görüşmeler yaptık. Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve meclis üyelerini ilimize ve ilçemize davet etmiştik. Bu davet neticesinde ilçemize Cumartesi günü gelen heyet ile birlikte ilimizin ve ilçemizin tarihi, turistik ve kültürel alanlarını gezip, onlara paylaşım içerisinde olduk. Kardeş şehir olarak yapılan bu ziyaretin ilçemize önemli katkılar sağlayacağını yakın zaman içinde göreceğiz. Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, kısa zaman içinde iki şehrin bir araya geleceğinden hiç şüphem olmadığını ifade etmek istiyorum" dedi.

Altınordu Belediyesi'nin yeni kurulan bir belediye olmasına karşın yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche, "İnanıyorum ki; Altınordu ilçesi önümüzdeki yıllarda Altınordu ilçesi Belediye Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında daha büyük yatırımları kazanmış olur. Kardeş şehir projesi kapsamında Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş ve Başkan Yardımcılarımızın daveti üzerine Altınordu ilçemize geldik. 2 günden bu yana hem Ordu hem de Altınordu ilçesini gezme fırsatı yakaladık. Mükemmel bir şehir. Doğası ve tarihi ile iç içe ve bir o kadar da sakin bir şehir. Böyle güzel bir şehirde olduğumuz için çok mutluyuz. İnsanları çok güler yüzlü ve misafirperver. Ben bizlere böyle bir fırsat veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a ve ekibine bizleri yalnız bırakmayan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir Belediye ile Kardeş olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

TANITIM FİLMİ'NE TAM NOT

Altınordu Belediyesinin 2 yıllık çalışmasını anlatan video'yu da Almanca alt yazılı olarak izleyen Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche "Böyle güzel bir tanıtım filmi daha önce seyretmemiştim. Altınordu ilçesinin çalışmaları çok güzel bir biçimde yansıtılmış, belediye olarak bizler de en kısa zamanda Almanya'da kendi belediyemiz için böyle bir tanıtım filmi hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

Almanya'dan gelen heyet daha sonra Altınordu Belediye Meclisi üyelerine ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı

Altınordu Belediye Meclisi Alman Konukları Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim