• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Altının geleceğini Hintliler şekillendiriyor!

ABD'nin en büyük finans kuruluşlarından J.P. Morgan'ın analistleri, müşterilerine 'altın alın' uyarısında bulundu.
28 Temmuz'da son 4 yılın en düşük seviyesi 1179 doları gören altının onsu, 15 günlük bir zaman diliminde %15'lik bir direnç göstererek 1.360 dolar seviyelerine kadar çıktı. JP Morgan analistleri John Bridges ve Annant Inani, Denver'daki altın fuarı öncesi müşterileri için Perşembe günü yayımladıkları bültende altın değerinin artacağına yönelik bazı noktalara dikkat çekti: İşte JP Morgan analistlerinin müşterileriyle paylaştıkları bülten: 
 
 
 
ALTIN FİYATLARI GÜÇLÜ ŞEKİLDE YÜKSELEBİLİR
 
 
 
"Altın, bugün Paulson & Co'nun borsa kotlu altın maruziyetini yarı yarıya düşürdüğü ve %2.2'den 28 gram başına $1,365'a çıkardığı haberini görmezden geldi. Bu altındaki 10 aylık %25'lik düşüşe ve altın hisselerindeki %50'lik düşüşe (S&P'nin %13 oranında büyümesine rağmen) dikkat çekebilir.
 
 
 
 
Dünya Altın Kurul'u bugün fiziksel altına olan talep hala yüksek olduğunu ve bunun kağıt pazarlarında görülen fiyat düşüklüğüne şüphe çektiğini bildirdi. Ayrıca eğer Güney Afrika'da işçi sınıfı grevleri başlarsa Eylül ayında altın tedarikleri sıkıntılı olabilir.
 
 
 
Genellikle Ağustos ve Eylül aylarında, hala en büyük altın piyasası olan (%28) Hindistan'ın yardımıyla altın fiyatlarında bir mevsimsellik görülüyor. Bu güç genel olarak Denver altın konferansıyla ilişkili. Konferans birçok büyük altın yatırımcısının ilgisini çekiyor ve metalin diğer olumlu yanlarını (ve Q2 sonuçlarının iç karartıcı etkilerinin geçtiğini) göz önünde bulundurursak konferans süresince altın fiyatlarının güçlü bir yükselişle tavana vurmasını görmek bizi şaşırtmaz.
 
 
Biz kısa dönem yatırımcıları 4-5 haftalık bir zaman dilimi içerisinde mevcut altın boşluğuyla ilgilenmeyiı gözden geçirmeleri konusunda cesaretlendiriyoruz. Denver Altın Fuarı bu yıl 22-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek."
 
 
HİNTLİLERİN İLGİSİ ALTININ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR
 
 
"Çin ve Hindistan hala en çok metal satın alan ülkeler olmayı sürdürüyorlar. İnanıyoruz ki bu, metale olan bu ilginin dünya nüfusunun çoğunluğu arasında kendisine güçlü bir yer edinmiş olmasının altını çiziyor," diyor Bridges ve Inani. "Hintlilerin talepleri sezonluk olarak etkinliklere ve festivallere göre şekilleniyor. Ancak bazıları Hintlilerin daha az satın aldığını savunabilir, buna neden olarak da sert düzenlemelerin ve daha güçsüz olan rupinin metali çok daha pahalı hale getirmesini öne sürüyorlar. Ancak WGC verileri tam tersini işaret ediyor."
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim