• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Altındaki düşüş durdurulamıyor

ABD'deki borç krizi ve Fed'in tahvil alımınını sonlandırılmasına ilişkin takvim muammasına rağmen altın fiyatlarındaki aşağı yönlü trend sürüyor.
Amerika'daki borç krizi, Suriye'deki gerginlik ve Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımınını sonlandırılmasına ilişkin takvim muammasına rağmen altın fiyatlarındaki aşağı yönlü trend sürüyor. Altındaki fiyat hareketleri küçük yatırımcının kafasını karıştırırken analistler altında aşağı yönlü seyrin sürebileceğine işaret ediyor.
 
Altın fiyatlarını değerlendiren Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer, "Hindistan'da gerileyen fiziki talep, altın fiyatlarını olumsuz etkileyebilir. 1.275 dolar ons seviyesinin kırılması durumunda bir kez daha 1.200 dolar seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz" dedi.
 
İçer, ABD'de 1 Ekim'den bu yana devam eden bütçe görüşmeleri konusunda gelen ılımlı açıklamaların, altın fiyatlarının 1.300 dolar seviyesinin altına gerilemesine yol açtığını ifade ederek, devlet kuruluşları tarafından yayınlanması gereken ekonomik verilerin açıklanmadığını belirtti.
 
"Fiyat hareketleri yatırımcı altından uzaklaşıyor mu sorusunu akla getiriyor"
 
İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise "Altın fiyatı hafta ortasından itibaren yükselişlerde bir önceki tepe, düşüşlerde ise bir önceki dip seviyesinin altında kaldı. Bu fiyat hareketleri yatırımcı altından uzaklaşıyor mu sorusunu akla getiriyor" diye konuştu.
 
"Tek bildiğim altında büyük çıkış için sağlam bir zeminin hazırlandığı"
 
Karakaş Atlantis AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş da ABD'de devam eden bütçe açığı konusundaki uzlaşma sıkıntılarına dikkati çekerek, "Bütçe açığı tartışmaları ve Janet Yellen'ın Bernanke'den sonraki muhtemel Fed başkanı olması ne hikmetse altın üzerinde olumlu bir hava estiremedi. O zaman akla, 'alım için erken mi?' sorusu geliyor. Altın fiyatlarında son bir ay içerisinde yaşanan sert dalgalanmanın bu hafta içerisinde azalarak devam ettiği görüldü" ifadelerini kullandı.
 
Altının ons fiyatında bu hafta dar bir bant hareketi gözlendiğini söyleyen Karakaş, "Haftalık göstergelere uyumlu olarak düşüş hareketi yaşanmaya devam etti. Altının ons fiyatındaki hafta boyunca yaşanan yukarı çıkış hareketleri geçen haftalardaki gibi yine satışla karşılandı. Şu anki altın  fiyatları  uzun vadede altını bir yatırım aracı olarak gören küçük yatırımcılar için cazip olarak  görünmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim