• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Altındağlıların Satranç Turnuvası Heyecanı

Altındağlıların Satranç Turnuvası Heyecanı
Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Satranç Turnuvası sona erdi.

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Satranç Turnuvası sona erdi. 64 sporcunun katıldığı turnuvanın ilk ayağı Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Yarı final ve final müsabakaları ise Hamam Arkası'nda bulunan Satranç Müzesi'nde yapıldı. Müsabakalar sonucunda Yıldıztepe Gençlik Merkezi'nden Furkan Günaydın birinci oldu.

Yıl boyunca gençlik merkezlerinde aldıkları satranç eğitimini turnuvaya yansıtan Altındağlı çocuklar, öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu. Tam 64 yarışmacının katıldığı turnuvada, Aktaş, Aydınlıkevler, Çamlık ve Yıldıztepe Gençlik Merkezi'ni temsil eden öğrenciler aldıkları galibiyetlerle final oynamaya hak kazandı. Yarı final ve final müsabakalarında her hamle dikkatli bir şekilde yapıldı. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel'in de takip ettiği maçlarda centilmenlik ön plana çıktı. Dereceye giren yarışmacılara bisiklet ve tablet gibi hediyeler verildi.

Yıldıztepe Gençlik Merkezi'nden Furkan Günaydın ve Aydınlıkevler Gençlik Merkezi'nden Tarık Zeki karşı karşıya geldiği yarı finalden sonra müsabakadan galip ayrılan Furkan Günaydın oldu. Bir diğer finalist ise Aktaş Gençlik Merkezi öğrencilerinden Recep Tayyip Çuvalcı'yı mağlup eden, Çamlık Gençlik Merkezi kursiyeri Cem Kerem Üçel oldu. Final maçı Yıldıztepe ve Çamlık Gençlik Merkezi öğrencileri arasında oynandı. Yaklaşık 15 dakika süren oyunu Furkan Günaydın kazanarak birinci oldu. Cem Kerem Üçel ikinci olurken, Recep Tayyip Çuvalcı üçüncü, Tarık Zeki ise dördüncü sırada yer aldı.

Yıldıztepe Gençlik Merkezi öğrencilerinden Günaydın, satranç turnuvasını kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Maç sonrası arkadaşlarının elini tek tek sıkan centilmen sporcu, satranç oynamayı çok sevdiğini kaydetti. Günaydın, bağlı olduğu gençlik merkezinde satranç kursu aldığını ve bu yarışmayı kazanmasında da aldığı eğitimin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Turnuvada ikinci olan Çamlık Gençlik Merkezi öğrencilerinden Üçel ise kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkür etti. 5 yıldır satranç oynadığına dikkati çeken Üçel, gençlik merkezlerinin çocuklara çok şey kattığını söyledi. Üçel, bu merkezler sayesinde çocukların kötü işlerle uğraşmadığının da altını çizdi.

Altındağlıların Satranç Turnuvası Heyecanı

Altındağlıların Satranç Turnuvası Heyecanı

Altındağlıların Satranç Turnuvası Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim