• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması
Altındağ Belediyesi, düzenlediği kültür gezilerine ara vermeden devam ediyor.

Altındağ Belediyesi, düzenlediği kültür gezilerine ara vermeden devam ediyor. Tarihi ve kültürel açıdan Türkiye'deki birçok önemli bölgeyi gezen Altındağlı çocuklar, tarih ve coğrafyayı yerinde öğreniyor. Gençlerin, bilimle, sanatla ve kültürel değerlerle iç içe olmasını isteyen Başkan Veysel Tiryaki, böylece geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa ediyor.

Altındağ Belediyesi tarafından tam 7 yıldır düzenlenen kültür gezilerinde gençler bu yıl da Nevşehir'e gitti. Altındağ Belediyesi'ne bağlı 17 gençlik merkezinden 982 öğrenci, Kapadokya gezisinin tadını çıkardı. Altındağ Belediyesinin hiçbir ücret talep etmeden düzenlediğibu gezilerdeçocuklar için her şey düşünüldü. Altındağlı çocuklar, gençlik merkezleri önünden otobüslere binerek yola koyuldu. Merkez sorumluları gözetiminde yapılan kimlik kontrollerinin ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltıdan sonra Ürgüp-Göreme istikametindeki Tuz Gölü'nü görme fırsatı bulan çocuklar, bölgedekituz kristallerini yakından inceledi ve bol bol fotoğraf çektirdi.

Altındağlı çocuklar müzeleri de gezdi

Altındağlı çocuklar, keyifli bir otobüs yolculuğundan sonra Kapadokya Bölgesi'ne ulaştı. Göreme'de bulunan 4 kilometre uzunluğundaki Güvercinlik Vadisi'ne geçen çocuklar, bölgenin en büyük Peri Bacası olan Uçhisar Kalesi'ni buradan izledi. Öğlen yemeğinden sonra gezi programı Göreme Açık Hava Müzesi ile devam etti. Uzman rehberler, UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan bu müze hakkında Altındağlı çocuklara bilgi verdi

Çamurlu ama maharetli eller

Gezi sırasında el becerilerini de konuşturan çocuklar, usta çömlekçilere taş çıkardı. Altındağlı çocuklar, Avanos'ta bölgenin en ünlü çömlek ustasının yanında çömlek yapımını öğrendi. Çamurlu elleriyle çömlek yapmaya çalışan çocuklar, ilk denemeleri olmasına rağmen büyük başarı sağladı. Altındağlı çocukların yaptığı çorba kasesi ve saksı alkış topladı. Gezi, Peri Bacalarının en net şekilde görüldüğü Paşabağları ile sürdü. Son durak Dervent oldu. Burada figür halindeki Peri Bacalarını gören çocuklar, Ürgüp-Göreme kültür gezisinden oldukça memnun kaldı. Altındağlı çocuklar, gezi sonrası Ankara'da ailelerine tek tek teslim edildi.

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim