• BIST 9568.41
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Altındağlı Çocuklar Derslerine Daha İyi Çalışacak

Altındağlı Çocuklar Derslerine Daha İyi Çalışacak
Altındağ Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezlerinde düzenlenen seminerlerle Altındağlı çocuklar daha bilinçli bir hale geliyor.

Altındağ Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezlerinde düzenlenen seminerlerle Altındağlı çocuklar daha bilinçli bir hale geliyor. Bu seminerler hem çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de derslerine yardımcı oluyor. Karacaören Gençlik Merkezi'nde düzenlenen ve verimli ders çalışma yöntemlerinin anlatıldığı seminer de bunlardan sadece biri. Altındağlı çocuklar, kendileri açısından büyük önem taşıyan bu seminere yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı seminer çocukların derslerde gösterdikleri başarı performansının üst seviyelere çekilmesi amacı taşıdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gelen uzman bir eğitimci eşliğinde gerçekleşen seminerde öğrencilere fayda sağlayacak çok sayıda konu üzerinde duruldu. Seminerde etkin çalışma yöntemlerinden zamanın iyi planlanmasına, çalışma ortamının düzenlenmesinden aktif katılım ve not tutma gibi birçok konu slayt şeklinde anlatıldı.

ÖĞRENCİLER ARTIK DAHA BİLİNÇLİ

Karacaören Gençlik Merkezi öğrencilerinden Merve Bal, bu seminerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi. 6. sınıfa gittiğini ve ders çalışmayı çok sevdiğini belirten Merve: "Bu seminer sayesinde farkında olmadığım birçok şey öğrendim" dedi. Merve, başarılı olmak için düzenli çalışmak gerektiğini kaydederek bundan sonra ders çalışırken dikkat dağıtan unsurları çevresinden uzaklaştıracağını dile getirdi.

Bir diğer öğrenci Nevanur Evcin ise başarının sırrını planlı ve programlı çalışmak olarak belirledi. Ders çalışırken bol bol tekrar yaptığını ifade eden Nevanur, "Ders çalışırken molalar iyi ayarlanmalı. Sık sık ara verilmemeli. Verimli bir şekilde yarım saat çalışıp 5 - 10 dakika dinlenilmeli. Aktif dinlenme süresi ders verimini arttıracaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim