• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Altındağ’a Yeni Yıl Hediyesi

Altındağ’a Yeni Yıl Hediyesi
Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde 20 aile sağlığı merkezi yapımı için çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, 2015 yılında...

Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde 20 aile sağlığı merkezi yapımı için çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, 2015 yılında 6 merkezin inşaatını tamamladı. Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'nde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezleri, yeni yılda hizmete başlayacak.

Altındağ'ın geleceği için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini ve aile sağlığı merkezlerinin yapımını üstlendiklerini ifade eden Başkan Veysel Tiryaki "Bizim görevimiz değil demiyoruz. Altındağ'ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Altındağ'da çok sayıda hastane olduğuna dikkati çeken Başkan Tiryaki, "Devlet hastanelerinin neredeyse tamamı bizim bölgemizde, ancak hastaneler Ulus, Samanpazarı, Sıhhıye civarında bulunuyor. Siteler bölgesinin üstünde kalan pek çok mahallemiz sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu durumu ortadan kaldırmak için Aile Sağlığı Merkezleri'ni yaptık. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolay ulaşabilmesi için bu merkezlerden başka mahallelere de yapmaya devam edeceğiz." dedi. Sağlık kurumlarına artık rahat bir şekilde ulaşılacağını sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki "Her şey Altındağlılar için" ifadelerini kullandı.

TAM DONANIMLI SAĞLIK MERKEZLERİ

Tamamı 2 kattan oluşan Aile Sağlığı Merkezleri'nde Altındağlı vatandaşların sağlığı için her şey düşünüldü. Aşı ve bebek izleme odasından, gebe izleme ve aile planlama odasına, hekim odalarından çocuk odalarına kadar her tür detayın ve konforun düşünüldüğü Aile Sağlığı Merkezleri, Altındağlı vatandaşların sağlıklı yaşamı için hizmet verecek. Laboratuar ve acil müdahale odası gibi unsurların da bulunduğu Aile Sağlığı Merkezleri, yapıldıkları mahallelerde 7'den 70'e her yaştan Altındağlı vatandaşa hizmet verebilecek.

Aile Sağlığı Merkezleri'nin tümünün inşaatında kullanılan malzemeler ise birinci sınıf kalitede… Duvarlarından tavalarına kadar her yerde antibakteriyel boya kullanan Altındağ Belediyesi, dış cepheden merdivenlere, pencerelerden kapılara kadar her noktada birinci sınıf malzeme kullanarak, halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim