• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bu tesis Visoko'nun çocuklarını geleceğe hazırlayacak. Visoko halkı sosyal ve kültürel alanda pek çok yeniliğe...

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bu tesis Visoko'nun çocuklarını geleceğe hazırlayacak. Visoko halkı sosyal ve kültürel alanda pek çok yeniliğe kavuşacak" dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Visoko kentine yaptırılan kültür merkezi coşku dolu bir törenle açıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki başkanlığındaki belediye heyetinin Türk bayrakları ile karşılandığı açılışa, Visoko halkı yoğun ilgi gösterdi.

Bosna-Hersek'in Visoko şehriyle kardeşlik protokolü imzaladıklarını ve çok sayıda işbirliğine imza attıklarını hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Visoko'ya büyük bir kültür merkezi armağan ettiklerini, bu kültür merkezinin Altındağ ve Visoko arasında önemli bir köprü vazifesi göreceğini söyledi.

"Sayın Aliya İzzetbegoviç'in vefat etmeden hemen önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği "Bosna size emanet, buralar Osmanlı'nın bakiyesi" sözleri, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki dostluğun ve kardeşliğin ilelebet süreceğinin teminatıdır" diyen Tiryaki, Bosna Hersek'in huzur ve istikrarının yalnızca Balkanların değil, tüm Avrupa'nın barışı, istikrarı ve güvenliği bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Altındağ Visoko Kültür Merkezi'nin Visoko'ya savaş sonrası yapılmış en büyük yatırım olduğuna dikkat çeken Tiryaki, "Bosna-Hersek'in yaşadığı bu buhranlı günlerin ardından kendini toparlama ve ilerleme ivmesi gösterdiği bu günlerde Altındağ Belediyesi olarak yaptığımız kültür merkezinin Bosnalı gençlerin eğitimine ve gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu tesis Visoko'nun çocuklarını geleceğe hazırlayacak. Visoko halkı sosyal ve kültürel alanda pek çok yeniliğe kavuşacak" şeklinde konuştu.

Altındağ Belediyesi olarak Bosna Hersek'e böylesine anlamlı bir katkı sağlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Tiryaki şöyle devam etti:

"Konuşmamı, tüm ömrünü Bosna Hersek'in bağımsızlık mücadelesine, yüce İslam davasına adayan Bilge Kral Aliye İzzetbegoviç'in 2003'te hasta yatağında yatarken vefatından birkaç gün önce yazdığı "Kendime Mesaj" adlı şiiri ile bitirmek istiyorum."

Şiiri hem Türkçe hem Boşnakça okuyan Başkan Tiryaki, Visoko halkından büyük alkış aldı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ise, "Kültür merkezinin inşaat sürecini yakından takip ettik ve birkaç defa burayı ziyaret ettik. Bugün burada böylesi modern bir merkez görmek gerçekten mutluluk verici. Bu sadece bir kültür merkezi değil, genel anlamda Bosna Hersek için çok önemli bir proje. Bu tesise gözünüz gibi bakın. Türkiye Cumhuriyeti olarak daima yanınızdayız." ifadesini kullandı.

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç de, konuşmasına Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye ve kültür merkezinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Babic, bu kültür merkezinin kent için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu merkez çok fonksiyonlu bir binadır ve çok çeşitli seçenekler sunuyor. İçerisinde kütüphane, müze, kongre merkezimiz var. Bugün böyle bir tesisi Visoko'da açmaktan son derece mutluyum" dedi.

Türk Barış gücü askerlerinin de katıldığı törende ayrıca, Bosna Hersek'li sanatçı Armin Muzaferija ve Altındağ Belediyesi sanatçısı İlkim Eylül İlk'ün seslendirdiği Türkçe ve Boşnakça türküler büyük alkış aldı.

Visoko'ya yapılan 3 katlı tesiste, 500 kişilik konferans salonu, 2 sinema salonu, 5 eğitim sınıfı ve sergi salonları ile kütüphane ve müze bulunuyor. Altındağ Visoko Kültür Merkezi'nin bir katı tamamen savaş müzesi olarak işlev görüyor. Visoko şehitlerinin resimlerinin yer aldığı müzede, savaşta kullanılan araç gereçler, sağlık malzemeleri ve mermi kalıntıları sergileniyor.

Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

Altındağ Visoko Kültür Merkezi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim