• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Başarıyı sadece derslerden ibaret görmeyin. Bu yüzden zayıf olduğunuz dersler varsa sakın moralinizi bozmayın,...

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Başarıyı sadece derslerden ibaret görmeyin. Bu yüzden zayıf olduğunuz dersler varsa sakın moralinizi bozmayın, az televizyon izleyin, internette daha az zaman geçirin ama mutlaka çok okuyun" dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara (Anadolu) Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Okul yönetiminin isteğini geri çevirmeyen Tiryaki, öğrencilerle keyifli bir söyleşi yaptı. Tiryaki, lise 9. sınıf öğrencilerinin sorularına cevap verdi ve ardından Atatürk'ün piyanosundan dönemin daktilosu, pikabı, öğretmen dolapları ve ses kayıt cihazları gibi eşyalarının yer aldığı okul müzesini gezdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale köşesini oldukça beğenen Tiryaki, kütüphanede kitap okuyan ve ders çalışan öğrencilerle de sohbet etti.

"İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRETMENLERE İHTİYAÇ VAR"

Altındağ Belediyesi olarak eğitime ciddi anlamda katkı sağladıklarının altını çizen Tiryaki, ilçeye çok sayıda okul kazandırdıklarına dikkat çekti. "Bir öğretmen, tüm meslek hayatı boyunca bir öğrenciyi tam anlamıyla iyi yetiştirmişse bence görevini yapmıştır" diyen Tiryaki öğretmenlerin toplumda çok kıymetli olduğunu ve iyi yetişmiş öğretmenlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

"SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN"

Çocukların sanatla ve sporla uğraşmasını istediğini belirten Tiryaki, toplumun huzurla buluşması için çocukları, gençleri sporla, edebiyatla, müzikle, resimle, tiyatro ile buluşturmak gerektiğini ifade etti. Tiryaki, mutlaka bir yabancı dili iyi öğrenmek gerektiğini, bununla birlikte Türkçe'nin doğru ve düzgün kullanılması gerektiğini de vurguladı.

Tiryaki, öğrencilere "Hayatta başarılı olabilmek için sevdiğiniz işi yapın" diyerek annenin ve babanın diretmesiyle seçilen mesleklerde başarı oranının düşük olduğunu hatırlattı. Tiryaki, derslerin önemli olduğunu ama derslerdeki başarıyı bazen hayata yansıtılamadığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Başarıyı sadece derslerden ibaret görmeyin. Bu yüzden zayıf olduğunuz dersler varsa sakın moralinizi bozmayın, az televizyon izleyin, internette daha az zaman geçirin ama mutlaka çok okuyun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim