• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Altınbaş: “Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız”

Altınbaş: “Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız”
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) 9. kuruluş yıldönümünü gerçekleştirmiş olduğu törenle kutladı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) 9. kuruluş yıldönümünü gerçekleştirmiş olduğu törenle kutladı. Törene katılan Vakkas Altınbaş ise eğitime daha fazla yatırım yapılmasının önemine dikkat çekerek, "Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız" dedi.

9 yıl önce Altınbaş Holding tarafından kurulan İKBU, "10. Yıla Girerken" başlığı altında Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda toplandı. İKBU Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan'ın açılış konuşmasıyla başlayan törene üniversitenin mütevelli heyeti, yönetim kurulu, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

"Babam Türkiye'nin geleceğini eğitimde görüyordu"

Altınbaş Holding'in Kurucusu Mehmet Altınbaş'ın "Eğitime yatırım yapın" vasiyetiyle birlikte kurulan İKBU için gururlu olduklarını dile getiren Vakkas Altınbaş, "Rahmeti babam Türkiye'nin geleceğinin eğitimden geçtiğine inanırdı. Bu yüzden bize eğitime yatırım yapın demişti. Biz de o sözlerin üzerine İKBU'yu kurduk. Aynı zamanda kaliteye de önem vererek Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasına girmeyi hedefledik ki şayet şuan vakıf üniversitelerinde o hayalimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Eğitim dilimizi İngilizce yaparak yabancı öğrencilerin tercih ettiği 3. üniversite konumuna geldik. Bu başarılarla birlikte ileride eğitime daha da fazla yatırım yaparak üniversitemizi ilk üç üniversite arasında görmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Türkiye'de eğitimle ilgili çok büyük eksiklikleri var"

Bununla birlikte ülkede eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini çünkü ortada büyük eksikliklerin olduğuna da dikkat çeken Altınbaş, "Biz de bu eksiklikleri giderebilmek adına daha iyi eğiten, daha fazla kendisini yetiştirmiş olan öğretmenlerimizi tercih ediyoruz.- Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız. Diğer kurumlarımızı ve holdinglerimizi de eğitime yatırım yapmaları için davet ediyorum. İlla kendilerinin okul açmasına gerek yok ama mevcut olan kuramlara yatırım yapmaları da fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

"Öğrenen üniversite olacağız"

Üniversite'nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin de daha kaliteli bir eğitim hayatı için geliştirdikleri stratejik plan hakkında konuşarak, "Geçen sene üzerine çalıştığımız bu plan ile 2021'e kadar nasıl yürüyeceğimizi biliyoruz. Artık öğrenen bir üniversite olacağız. Sadece öğreten değil, öğretenlerin de öğrendiği ve öğrendiklerini aktardığı, anlattım gidiyorum tarzında değil, nasıl anlatırsam sen bunu daha iyi anlarsın diye öğrenci ile sürekli diyalogda olan araştırmacı bir üniversite ortaya koyduk. Binalardan çok daha önemli olan eğitim kadrosudur. Burası Altınbaş Holding binası idi ve Altınbaş Ailesi bize bu binayı hediye etti. Öğretim üyelerinin kalitesi, ödüllü öğretim üyelerinin üniversitemize gelmek ve çalışma istemesi, öğrencilerimizin bahsettiğimiz kıymetli öğretmenleri görerek bizi tercih etmesi bunların hepsi bir şekilde bizim kalitemizi gösteriyor. Üniversiteler için ilk beş yıl çok önemlidir. Biz nihayetinde 10. yıla geldik. Çabuk geçti desem yalan olur. Kuruluşunda epey emek ve alın teri var. Fakat bugün geriye dönüp baktığımızda övünebileceğimiz bir eğitim abidesi kurduk. Herkesin bu kurum için bir şekilde elinden geleni yaptı ve kocaman bir aile olduk" şeklinde konuştu.

Altınbaş: “Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız”

Altınbaş: “Gelecek gençlikte ve onlara bol yatırım yapmalıyız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim