• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu

Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu
16. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Jüri başkanlığını yönetmen Serdar Akar'ın yaptığı yarışmada 10 ödül verildi.

16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi. Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturan festival, 17 – 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. 87 ülkeden bin 600 filmin başvurduğu, 400 filmin seçildiği festivalde; finale kalan 35 film 'Altın Kedi Ödülü' için yarıştı. 

Oyuncu Ogün Kaptanoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan festival direktörü Yusuf Saygı, İzmirliler'in festivale büyük ilgi gösterdiğini belirtti, gelecek yıl için daha umutlu olduklarını söyledi. Saygı, "Sinema İzmir'e çok yakışıyor. Bu coğrafya da ekrana yakışıyor. İzmir'i sinema ile daha da iyi tanıtacağımıza inanıyoruz." dedi. Yusuf Saygı, festivale katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek plaket verdi. 

Gecede kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalin çok başarılı geçtiğini, festivali seneye daha çok mekana taşımak istediklerini söyledi. İzmir'in kültür sanat kenti olması için alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Bu İzmir hedeflerimizden benim için en önemlisi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni kentimize kazandırdık. 2016 yılında Karşıyaka'da opera binasının temelini atacağız. Fuar hollerini kültür sanat merkezi, sergi salonları, şov merkezi olarak düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Yönetmen Serdar Akar ise kısa filmlerin, uzunların annesi olduğunu, gereken saygı ve ilgiyi fazlasıyla hak ettiğini düşündüğünü belirtti, organizasyonu yapanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

EN İYİLER SEÇİLDİ

Başkanlığını Serdar Akar’ın yaptığı, oyuncu Vildan Atasever ile Yiğit Özşener, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar Sinema yazarı Gyorgy Baron’dan oluşan jüri, 6 dalda değerlendirme yaptı.

En İyi Ulusal Animasyon dalında 'Altın Vuruş' filmi ile Gökalp Gönen ödül aldı. Ulusal Deneysel dalında Serkan Ertekin'in 'Aidiyet' filmi, Ulusal Belgesel kategorisinde ise Godesbana'nın yönetmeni Nursena Şimşek ödül aldı.Gençlik ödülü ise 'Tuhaf Zamanlar' isimli filmiyle Mehmet Emrah Erkanı'nın oldu.

Ulusal film dalında üç ödül verildi. Birincilik ödülünü Gezi'de kaybedilen gençlere adanan 'Sadakat' filmiyle İlker Çatak aldı. Bu dalda ikincilik ödülü 'Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film' ile Ömer Çapaoğlu ve Serdar Önal'ın oldu. Üçüncülük ödülünü ise yönetmen Umut Güven, mültecilerin durumunu çocukların gözlerinden anlatan 'Duvarların Arkası' filmiyle aldı.

Uluslararası kategoride birincilik ödülü, İkinci Dünya Savaşı'nda parçalanmış bir aileyi anlatan 'A Long Time Ago in Silesia' filminin yönetmeni Tomasz Protokowicz'e verildi. Bu dalda ikincilik ödülünü 'Kozmak' filmi ile Alireza Salmanpour, üçüncülük ödülünü i'Sormeh' filmiyle Azadeh Ghochagh aldı. 

Geceye festivalin onur konuğu yönetmen Tunç Başaran da katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim