• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Altın İğne İle Cilt Problemlerine Son

Altın İğne İle Cilt Problemlerine Son
Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte radyofrekans sistemlerinde de birçok değişiklik olduğunu belirterek, "Artık...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte radyofrekans sistemlerinde de birçok değişiklik olduğunu belirterek, "Artık hastalar 3-5 saatlik hafif pembelik sonrasında günlük yaşantılarına geri dönebilmektedir. Bu sistemde ucunda küçük altın iğnelerden oluşan bir başlık ve bu başlığın bağlı olduğu bir radyofrekans ünitesi bulunmaktadır. İhtiyaca göre altın iğneler boyunca ya da sadece iğnenin uç bölgesine radyofrekans vererek birçok dermatolojik problemde çözüm bulabilmekteyiz" dedi.

FRAKSİYONEL RADYOFREKANS SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Altın iğneler yardımıyla derinin alt tabakalarına verilen radyofrekans enerjisi sayesinde yeni kolajen uyarımı ve hasarlı kolejenin tamirinin gerçekleştirildiğini anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, açıklamasında şunları kaydetti: "Böylece ciltte yenilenme, hasarlı dokuların onarımı, parlak ve gergin bir cilt oluşumu gözlenir. Cilt gençleştirme; özellikle yüzde, alın, kaş arası, göz çevresi, dudak üstü, yanaktaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşla birlikte oluşan elastikiyet kaybına bağlı sarkmalarda da toparlayıcı bir etkisi de bulunmaktadır. Altın iğne yöntemi, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmede oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Sivilce izleri tedavisi; sivilce izlerinin tedavisinde oldukça etkilidir. Ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasına yol açar, siyah noktaların oluşumunu azaltır. Cildin yağlı görünümünü engeller. Sivilce izlerinin derinliğini azaltmakta böylece hafif izlerde tama yakın düzelme sağlarken daha derin izlerde gözle görülür düzeyde iyileşme sağlamaktadır. Cilt çatlakları; çatlak tedavisi dünyanın en zor tedavilerinden biridir. Bu yüzden birkaç yöntemin birleştirilip yapılan tedavi protokolleri her zaman çatlakların görünebilirliğini azaltmada en iyi sonuçları bize sunmaktadır. İğneli radyofrekans ve fraksiyonel karbondioksit lazer tedavilerinin birlikte uygulandığı protokoller çatlakların genişliğini azaltmada, rengini düzeltmede ve daha pürüzsüz olmasını sağlamada çok iyi sonuçlar vermektedir. Ameliyat izleri tedavisinde de kullanılmaktadır. Aşırı koltuk altı terlemesi; radyofrekans ter bezlerini kalıcı olarak tahrip eder ve bu bölgeden ter salınımını durdurur. Uygulamada ter bezleri kalıcı olarak azaldığından sonuçlar kalıcı olmaktadır."

FRAKSİYONEL RADYOFREKANS SİSTEMİ NASIL UYGULANMAKTADIR?

"Altın iğneli radyofrekans sistemi uygulaması öncesi cilt temizlenir. Uygulama öncesinde ağrıyı azaltmak ve hasta konforunu arttırmak için anestezik kremler sürülerek 15-20 dakika bekletilir. Radyofrekans sisteminde her hastaya özel altın iğne başlıkları bulunmaktadır. Kişiye özel başlık sisteme takıldıktan sonra ihtiyaç durumuna bakılarak uygun parametreler ayarlanıp işleme başlanabilir. Uygulama problemli bölgelere birden fazla geçişler yapılarak tamamlanır. Uygulama sonrasında nem maskeleri, vitamin kürleri veya PRP maskeleri yapılabilir. Böylece etkinlik arttırılmış olur. İşlem yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir. İşlem sonunda hafif kızarıklık ve küçük kabuklanmalar görülebilir. İşlemden sonra 3-4 gün süreyle yara bakımı sağlayan kremler ve güneş koruyucular kullanılmalıdır. İşlemden sonraki gün banyo, deniz ve güneş banyosu yapılmaması önerilir."

FRAKSİYONEL RADYOFREKANS SİSTEMİNİN HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

"Bu sistemde kullanılan altın iğneler deriye girerken küçük delikler açmaktadır. Cilt sterilizasyonu iyi yapılmamış ve iğne uçları kişiye özel hazırlanmamış olarak yapılan uygulamalarda enfeksiyon ve lekelenme riski bulunmaktadır. Bu nedenle bütün dermakozmetik uygulamalarda olduğu gibi uzman doktor tarafından uygulanmalıdır."

FRAKSİYONEL RADYOFREKANS SİSTEMİ ORTALAMA KAÇ SEANS UYGULANIR?

"Cilt gençleştirme tedavisinde fraksiyonel radyofrekans uygulamaları ayda bir yapılmaktadır. Cildin durumuna göre 3 seans sonunda etki görülmektedir. Ciltte parlaklık, gerginlik, yüz ovalinde toparlanma ve cildin yapısında düzelme görülür. Fraksiyonel radyofrekans tedavisinin PRP ile birlikte uygulanması etkiyi daha artırmaktadır."

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, uygulamada dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı:

"Uygulama sonrasında ilk 3-4 saat içerisinde cildinizde kızarıklıklar olmaktadır. Takip eden 24 saat - 72 saat arasında ise kızarıklıklar geçerek pembeleşmeye başlamaktadır. İşlem sonrası dermatoloğunuzun tavsiye ettiği nemlendirici kremler kullanılmalıdır. Seans yapıldığı gün yüz yıkanmamalı, seanstan sonra makyaj yapılmamalı, uygulamadan sonra hafif kızarıklık, şişlik olabilir. Ciltte kuruluk ve gerginlik görünebilir. Cilde nem veren kremler ve antibiyotik kremler seanstan sonra 3 gün süreyle uygulanmalı, seans yapıldığı gün güneşten kaçınılmalı ve güneş banyosu ya da solaryum yapılmamalı, seanstan sonra ciltte oluşan minik kabuklanmalar olabilir. Bu kabuklanmalar seanstan 3-4 gün sonra kendiliğinden düşerler. Kabukları oynamak ya da çıkartmaya çalışmak iyileşmeyi geciktireceği için önerilmez."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim