• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti
Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen programda yasal sorumluluklarını yerine getiren 8 esnaf ödüllendirildi.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen programda yasal sorumluluklarını yerine getiren 8 esnaf ödüllendirildi.

Adapazarı Belediyesi ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın birlikte düzenlediği 8 iş kolunda 40 esnafın değerlendirmeye alındığı, ilgili oda temsilcisinin ve belediyenin yapmış olduğu talepler doğrultusunda oluşturulan komisyonun değerlendirilmesi sonucunda yasal sorumluluklarını yerine getiren, yönetmeliklere uyan 8 iş kolunda 8 esnaf altın esnaf olarak belirlendi. Belirlenen 8 esnaf düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Gerçekleşen ödül törenine Adapazarı Başkan Vekili Erol Aydın, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, çok sayıda esnaf ve basın mensupları katıldı.

Altın Esnaf tanıtım videosuyla başlayan program Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan'ın konuşmasıyla devam etti. Alişan, "Bu işi geleneksel hale getirmemiz gerektiğini, kapsamın biraz daha genişletmemiz gerektiğini ifade ettim. Buradaki maksadımız bir meslekte bir tane mi altın var hayır. Benim temsil ettiğim esnaf ve sanatkarların hepsi altın değerindedir. Buradaki maksat bir yarış, buradaki amacımız motivasyonu sağlamak. Kendi meslek mensuplarının arasındaki bir yarışı ortaya koymak. Değişim dönüşümüne hız vermektir. Gelecek nesillere işletmelerimizi faklı tüketici konumunda olan vatandaşlarımıza beklentilerine cevap vermek için bir yarış olarak algılanmasını özellikle istiyorum. Geçen sene 4 meslek olan ödül bu sene 8'e çıktı. Çeşitli meslek dallarımız var. arkadaşlarımızı daha iyi değerlendirmek adına bu faaliyetlerimizi önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz. Sayılarını arttıracağız. Burada bir deneyim sahibi olmak eksikleri gidermek, doğru temeller üzerinde kriterler belirlemek için arkadaşlarla bir kriter koyduk. Ümit ediyorum gelecek yıllarda bu çok daha iyi duruma gelecektir. Bu bir başlangıçtır. Benim her altınım, altın değerinde olan esnaf arkadaşım yıllar boyunca süre gelen gelenek hale gelmesi ve her şeye rağmen esnafın varlığını, moderizasyona rağmen, çeşitli avmlerin açılmasına rağmen esnaf ve sanatkar vardır var olmaya da devam edecektir" diye konuştu.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan'ın ardından bir konuşma yapan Adapazarı Başkan Vekili Erol Aydın, "Hepimizin mahallesinde bir bakkal amcası, sabahları sıcacık ekmek aldığı bir fırını, babasıyla birlikte gittiği berberi, mahallesinde dostlukların pekiştiği mahalle kahvesi vardır. Bunlar bizlerin kültürel değerleridir. Bu bağlamda küçük işletmeler olmasına rağmen bizlerde yeri her zaman manevi yeri yüksektir. Bu programa öncülük eden herkese teşekkür ederim. Bütün esnaflarımız altın değerindedir. Ben buradan bütün esnaflarımıza işyerlerinde başarılar, hayırlı kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adapazarı Başkan Vekili Erol Aydın ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan altın esnaf olan 8 esnafa ödüllerini tek tek vermesinin ardında program sona erdi.

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Altın Esnaf Ödül Töreni Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim